De beste plugins om je WordPress site responsive te maken!

Iedereen die dit artikel leest over hoe een WordPress website voor mobiel responsive kan worden gemaakt, moeten vandaag nog actie ondernemen. Je kunt namelijk niet langer je website alleen voor desktop computers ontwerpen. Vrijwel iedere WordPress website wordt door minimaal 50% van de bezoekers vanaf een mobiel apparaat bezocht. De tijden zijn veranderd. Het is tijd dat jouw WordPress website dat ook doet. En dat kan allemaal met een simpele WordPress plugin.

Bij InsideWeb leveren we iedere website vanaf de grond af aan responsive op. Door onze mobile-first aanpak, komt het niet meer voor dat een website niet voor mobiele apparaten geoptimaliseerd is. Gelukkig weten we wel hoe we je op afstand kunnen helpen ook een WordPress responsive te maken. Dat leggen we je hieronder allemaal uit.

Een WordPress plugin is het enige wat je nodig hebt. Vervolgens is het een kwestie van het correct instellen van deze plugin om je website op iedere pagina responsive te maken. Dat wil zeggen dat het gebruik van je website geoptimaliseerd voor mobiele apparaten moet zijn.

Wat is een responsive WordPress website?

We lieten het kort al even vallen: een responsive WordPress website zorgt ervoor dat bezoekers op een mobiel apparaat (smartphones, tablets etc.) op een website uitkomen die goed werkt. Dat wil zeggen dat het niet nodig is om op knoppen of stukken tekst in te zoomen. De formaten van alle elementen op een WordPress website worden bij een goede responsive site voor de schermgrootte van het apparaat aangepast.

Hierdoor hoef je dus niet voor ieder apparaat, wat vroeger wel zo was, een aparte website te ontwerpen. Herinner jij je de .mobi websites nog? Of WAP sites?

Het is algemeen bekend dat bezoekers responsive websites waarderen. Als bezoekers op een website belanden die niet responsive is, haakt maar liefst een derde af. Aangezien jouw WordPress website op dit moment nog niet responsive is, bestaat dus de kans dat je een derde van je bezoekers verliest. Zonde natuurlijk.

Hoe maak ik mijn website responsive?

Je kunt verschillende stappen ondernemen om je website responsive te maken, waarvan het installeren van een WordPress plugin die je hierbij helpt het makkelijkst is. In principe zijn dergelijke plugins in staat je website direct responsive te maken.

Het kan echter wel zo zijn dat je website er niet meteen op ieder mobiel apparaat mooi uit ziet. Dit kan het gevolg zijn van handmatige aanpassingen aan de styling van je website of de instellingen van het WordPress thema dat je gebruikt. In dat geval adviseren we je met een van onze specialisten contact op te nemen, wat via ons contactformulier mogelijk is.

Een andere optie kan zijn om een compleet nieuwe website te laten ontwerpen of een nieuw WordPress te installeren dat wel responsive is. Deze twee opties kosten je meer tijd en mogelijk geld. Uiteindelijk eindig je wel met een betere website als je jouw website van de grond af, zoals we bij InsideWeb doen, responsive laat maken.

Voor nu bespreken we het responsive maken van je WordPress website middels een plugin. Mocht je jouw website door ons responsive willen laten maken of ben je benieuwd of je niet goedkoper uit bent als je een compleet nieuwe website laat ontwerpen, is onder aan dit artikel een link te vinden naar ons contactformulier.

De beste WordPress plugins om je website responsive te maken

Bij InsideWeb hebben wij zo onze favorieten. In het geval dat jij je WordPress responsive wilt maken, zijn de volgende drie plugins daar wat ons betreft het best voor. Kom je er niet uit? Dan helpen wij je natuurlijk graag.

Jetpack

Een van de bekendste WordPress plugins bevat naast tientallen andere functies ook de mogelijkheid je website responsive te maken. Met een paar klikken op de knop is je website omgetoverd tot een mobiel powerhouse. Dat terwijl je zelf niet met code aan de slag hoeft te gaan. Daarnaast kun je met Jetpack, en dan vooral de betaalde versie, ook meer inzicht krijgen in de bewegingen van je mobiele bezoekers. Lukt er iets niet? Dan kun je altijd contact opnemen met de support van Jetpack. Ook als het je niet lukt je WordPress website met Jetpack responsive te maken.

WPTouch

De populairste WordPress plugin om je website responsive te maken is al 8 jaar op rij WPTouch. Sinds jaar en dag heeft deze WordPress plugin al de functionaliteit een ‘oude’ WordPress om te toveren naar een moderne. Daarnaast krijg je toegang tot een variatie aan functies waarmee je logo’s lettertypes en icoontjes kunt aanpassen naar het nieuwe formaat.

Wat ons betreft is de gratis variant niet toereikend genoeg om je website responsive te maken. Met de betaalde versie is dit wel mogelijk, waardoor je uitkomt op een bedrag van rond de € 75 per jaar. Daar krijg je overigens wel gratis WordPress thema’s en extra plugins bij, waaronder;

  • Related Posts
  • jQuery Enhanced
  • Mobile Content
  • Basic Ads

AMP for WP - Accelerated Mobile Pages

Wil je vooral Google met je mobiele website een plezier doen? Dan is de plugin AMP for WP een goede optie. Deze plugin zorgt ervoor dat de belangrijkste tekstpagina’s van je website omgezet worden naar AMP-pagina’s. Dit zijn pagina’s die zo ontworpen zijn dat ze direct door bezoekers in een mobiel format te laten zijn. Daarna krijgt Google de kans de pagina’s beter te lezen, doordat de pagina’s worden aangepast naar het door Google gewenste format. Twee vliegen in één klap dus. En ook nog eens gratis te gebruiken!

Schakel InsideWeb in om je website voor smartphones en tablets te optimaliseren

Wil je jouw WordPress website echt goed laten aanpakken? Je bezoekers een uitstekende ervaring kunnen bieden op zowel mobiel als desktop? Dan kunnen onze WordPress-specialisten je daarbij helpen. Laat een bericht op ons contactformulier achter en we komen er zo snel mogelijk op terug!