Enormail Review: kosten en functies uitgelegd

E-mail marketing software van Nederlandse grond dat je helpt om op iedere bezoeker in te spelen. Dat met een volledige focus op conversie zodat je uit iedere bezoeker het maximale kunt halen. We leggen je daarom graag uit wat Enormail jou te bieden heeft.

Een sterke e-mail marketing automation kan het verschil maken tussen het draaien van break-even en het maken van een mooie winst. Je zorgt ervoor dat, zonder actieve tijdsinvestering, bezoekers actief geprikkeld worden met nieuwe producten of promoties. Als je eenmaal een sterke e-mail automation hebt opgezet, hoef je alleen nog maar bezoekers naar de automation te leiden, door bijvoorbeeld een pop-up of in-content opt-in. En ook dat kun je met Enormail verzorgen.

In onze Enormail review leggen we je uit wat je precies met Enormail kunt doen, wat de kosten zijn en wat onze eigen ervaring met de e-mail marketing software van veel Nederlandse marketeers is.

Wat is Enormail?

Enormail is e-mail marketing software dat ingezet kan worden voor het maken van funnels, automations en bijvoorbeeld nieuwsbrieven. Het kan gerekend worden tot een klein rijtje e-mail marketing tools dat ieder aspect van e-mail marketing oppakt. Hierdoor kun je over de hele breedte e-mail marketing software inzetten. Of dat nu is voor het binnenhalen van nieuwe leads, het opzetten van een funnel of het automatiseren van interactie met e-mails.

Enormail is pas sinds enkele jaren echt toegetreden tot de wereld van full service e-mail marketing tools. Je kunt namelijk sinds kort ook landingspagina’s en uitgebreide opt-in formulieren met Enormail maken. Dit voorkomt dat je veel losse tools moet afnemen en maakt de Enormail kosten meer dan waard, aldus diverse ervaringen.

Wat kun je precies met Enormail doen?

In de praktijk is het voor de meeste nieuwe Enormail klanten even wennen hoe je Enormail het best kunt inzetten. Net zoals ieder andere e-mail marketing software, is het een verzameling van functies en modules. Je hebt daarom wel wat tijd nodig om te begrijpen hoe Enormail precies werkt.

Je kunt je het best eerst verdiepen in de verschillende functies van Enormail. Je hebt dan meteen een idee waar je straks kunt beginnen.

Automations maken

De meeste winst valt hoogstwaarschijnlijk te behalen in het maken van e-mail automations. Als bezoeker actie A doet, gebeurt actie B. De ‘Als Dit, Dan Dat’ structuur. Stel je voor dat een bezoeker zich inschrijft op een nieuwsbrief over huisdieren. Dan wil je dat de bezoeker na het inschrijven een bevestigingsmail ontvangt met belangrijke informatie. Dat is de Actie B in dit voorbeeld. Misschien wil je dat als de bezoeker de e-mail uit Actie B niet geopend heeft, ervoor zorgen dat de bezoeker wel op de hoogte wordt gebracht van de inhoud van deze e-mail. Daarom stel je Actie C in voor de bezoekers die de e-mail van Actie B niet gelezen hebben.

Dit zeer specifieke voorbeeld, kan op eindeloos veel manieren ingesteld worden. Heb je een e-mail over honden en katten en klikt iemand in de e-mail op de link over katten? Dan kan je op basis hiervan, enkele weken later geautomatiseerd een e-mail sturen waarin je het alleen nog maar over katten hebt. Je weet nu namelijk dat er interesse voor katten is en mogelijk niet voor honden.

Formulieren

In het bovenstaande voorbeeld schrijft de bezoeker zich op de nieuwsbrief in middels een formulier. Dat formulier verschijnt natuurlijk niet zomaar op je website. Zoals eerder in onze Enormail review aangegeven, kun je met Enormail formulieren maken.

Je kunt kiezen om een beknopt formulier te maken waarmee je alleen een inschrijving op een nieuwsbrief vraagt. Oftewel het e-mailadres. Wat je ook kunt doen, is om een uitgebreid formulier op te zetten waarin je meer informatie van de bezoeker vraagt. Op basis van deze informatie, kun je de bezoeker naar een specifieke e-mail keten sturen die is aangepast op dat wat het best bij de bezoeker past.

Tracking en statistieken

Het begrijpen waarom iemand iets doet, is het halve werk om ervoor te zorgen dat iemand iets anders doet. Enormail zit boordevol statistieken die je kunt gebruiken om te analyseren waarom een bepaalde bezoeker, die ingeschreven is op je maillijst, bepaalde keuzes maakt.

Een veel gebruikt statistiek is de open-rate. Als de open-rate van een e-mail te laag is, betekent dit dat de meeste mensen op de maillijst de e-mail niet openen. Dit is meestal het gevolg van een onaantrekkelijk onderwerp of een verzadigde maillijst. Als je tot een dergelijke conclusie op basis van de statistieken komt, weet je dat het tijd is om aanpassingen door te voeren.

Hoe beter jij in e-mail marketing software als Enormail ingeschreven e-mailadressen kunt volgen, hoe beter je kunt inspelen op kansen. We hebben tijdens het onderzoek voor onze Enormail review ontdekt dat je op vrijwel iedere manier tracking vanuit andere platforms kunt koppelen. Google Analytics, Adwords en zelfs een Facebook-pixel kan worden gebruikt om beter te begrijpen wat een specifieke ‘gebruiker’ doet.

Enormail kosten

Een van de meest gestelde vragen in onze Enormail review is wat de kosten van de e-mail marketing software tool zijn. Daar kunnen we makkelijk over zijn, er zijn namelijk twee pakketten met variabele prijzen.

Sumo, dat tot 2500 contacten niets extra kost, kost je in de basis wel € 12,50 per maand. De belangrijkste basisfuncties zijn hierbij inbegrepen.

Mammoet, dat tot 10.000 contacten niets extra kost, kost je in de basis € 37,50 per maand. Daar krijg je behalve de basisfuncties, nog wat andere interessante functionaliteiten bij:

  • Beeldbank met 800.000+ professionele foto’s
  • E-mailmarketing cursus ter waarde van € 197,-
  • Automatisch contacten verplaatsen
  • Opt-in formulieren in popups (Leadvangers)
  • Opt-in links

30 dagen Enormail gratis uitproberen

En als je echt slim bent, probeer je Enormail gratis uit. Want voor een periode van 30 dagen, kun je Enormail helemaal gratis uitproberen. Verken alle hoeken en gaten van de e-mail marketing software tool die het bovenal goed doet in onze Enormail review!