Kinsta review: Beste WordPress-hosting van 2020?

Velen hebben het idee dat Kinsta een nieuwe speler op de WordPress-hosting markt is. Dat terwijl Kinsta alweer sinds 2013 op veel top 10 lijstjes in de hogere regionen te vinden is. Niet verkeerd voor een WordPress-hoster waar de eerste jaren op een zolderkamer gevoerd werden.

Ondertussen is de WordPress-hosting van Kinsta immens populair en daar lijkt de komende tijd geen verandering in te komen. Dit heeft overigens een goede reden, want zoals je in onze Kinsta review merkt is de hosting van Kinsta van bijzonder hoge kwaliteit. InsideWeb beveelt Kinsta dan ook van harte als WordPress-hosting aan.

Daar later meer over. Voor nu is het belangrijk dat je meer te weten komt over Kinsta en wat de WordPress-hoster voor jou kan betekenen. In deze review, zijn de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat heeft Kinsta je te bieden?
 • Wat zijn de kosten van WordPress-hosting bij Kinsta?
 • Kinsta alternatieven
 • Conclusie Kinsta WordPress-hosting Review

Benieuwd of Kinsta jouw nieuwe hoster moet worden? Lees dan snel verder!

Wat heeft Kinsta je te bieden?

Voordat we samen gaan kijken wat de kosten van Kinsta WordPress hosting zijn, willen we je eerst laten zien wat Kinsta je precies te bieden heeft. Hierdoor kun je de eventuele kosten, die bij Kinsta hoger dan gemiddeld zijn, in een goed perspectief plaatsen.

Betrouwbare hosting

Kinsta weet hoe belangrijk het is dat je als WordPress-hoster de snelste laadtijden kunt aanbieden. Een groot deel van de klanten kiest op basis van snelheid voor een hoster. Als je dan niet in staat bent fatsoenlijke laadtijden te bieden, valt een enorme doelgroep af.

Het succes van Kinsta is dan ook mede ontstaan door de uitstekende laadtijden. Kinsta heeft forse investeringen, vooral de laatste jaren, gemaakt om tot de snelste hosters gerekend te kunnen worden.

Behalve snelle laadtijden, kun je met een website op Kinsta WordPress-hosting ook altijd rekenen dat je website online is. De uptime van Kinsta is met 99.98% indrukwekkend te noemen. De laatste downtime is van alweer 1.5 jaar geleden toen één specifieke Kinsta server zes minuten offline was.

Gratis hostingmigratie voor klanten van ieder pakket

Waar Kinsta op het gebied van service het verschil maakt, is hostingmigratie. We kennen allemaal het probleem wanneer we een website op een offline omgeving hebben gemaakt of van hosting willen wisselen. Je hosting is te traag en het is tijd voor een beter alternatief. Maar migreren kost veel tijd en je bent daarnaast bang dat er iets fout gaat.

Geen vreemde gedachte, want hoe makkelijk het migreren van een WordPress-website voor een specialist ook is: gevaar kan in een klein hoekje zitten.

Bij Kinsta hebben ze echter als een van de weinige hosters het migreren van je hosting wel héél makkelijk gemaakt. Je hoeft namelijk niet zelf je hosting te migreren maar je kunt dit Kinsta voor je laten doen. Het Kinsta-migratieteam controleert zelfs of je WordPress website correct is overgeplaatst, de laadtijden goed zijn en alle functionaliteiten naar behoren werken.

Eenvoudig WordPress installeren

Nog geen WordPress website? Dan kun je na het activeren van je Kinsta WordPress hosting met enkele klikken een nieuwe website installeren. Koop een thema op Themeforest of download een gratis thema.

Binnen het beheerspaneel van Kinsta bepaal jij wat de hosting voor je doet. Extra websites toevoegen of meer schijfruimte nodig? Je email lezen of juist wat andere bestanden hosten?

Kinsta is zoveel meer dan alleen WordPress-hosting.

Louter positieve ervaringen

Mocht je benieuwd zijn naar de ervaringen van huidige Kinsta-gebruikers kun je hiervoor tientallen review websites raadplegen. Behalve Google Reviews en Trustpilot zijn namelijk op tientallen andere websites ervaringen met WordPress-hosting van Kinsta te vinden.

Omdat je vast niet de tijd hebt al deze reviews door te nemen, hebben wij over de verschillende websites 100 uitgepikt en doorgenomen. 98 van de 100 door ons gelezen Kinsta reviews gaf het bedrijf een 8 uit 10 voor WordPress-hosting. Daarnaast werden de volgende onderdelen ook positief beoordeeld:

 • Service
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Snelheid
 • Mogelijkheden

Hierdoor kunnen we met een gerust hart Kinsta een van de best gerecenseerde WordPress-hosters van dit moment noemen.

Kinsta kosten

Wie goedkope WordPress hosting zoekt, komt bij Kinsta bedrogen uit. Maar de kwaliteit is dan (gelukkig) ook niet goedkoop. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kun je er namelijk van uit gaan dat je bij Kinsta waar voor je geld krijgt.

Kinsta heeft op dit moment 11 verschillende pakketten waarbij de bedragen beginnen op $ 30 per maand tot een maximum (het duurste pakket) van $ 1500 per maand. Wanneer je het hele jaar voorschiet, krijg je twee maanden gratis. Dat zijn dus toch twee keer $ 30 die je in je eigen zak kunt steken!

De meeste lezers zullen voldoende uit de voeten kunnen met het WordPress-pakket van $ 30 per maand. Voor dit bedrag krijg je:

 • 10 GB schijfruimte
 • Gratis CDN tot 50 GB
 • Eenmalig hostingmigratie
 • Geschikt tot 20.000 bezoekers per maand
 • En nog veel meer!

Kies je voor een Yearly (jaarlijks) pakket? Dan betaal je voor dit pakket slechts $ 25 per maand.

Kinsta alternatieven: Siteground, WP Engine & Flywheel

Kinsta is niet de enige WordPress-hoster waar we bij InsideWeb fan van zijn. Alhoewel de laadtijden bij Kinsta razendsnel zijn, zijn er diverse alternatieven waar je op soortgelijke snelheden kunt rekenen.

De bekendste Kinsta alternatieven zijn momenteel Siteground, WP Engine en Flywheel, waar laatstgenoemde als enige goedkopere pakketten heeft (welke weliswaar meer beperkingen heeft).

Conclusie: Kinsta of toch voor een alternatief

Mogelijk kon je het aan onze toon al enigszins merken: we zijn bij InsideWeb zeer te spreken over Kinsta. Mede door de uitstekende performance van de Kinsta WordPress-hosting mag je als klant niet klagen over de scherpe tarieven. Weinig concurrenten kunnen voor dit bedrag dergelijke snelle laadtijden aanbieden.

Wil je na het lezen van onze Kinsta review meer over het bedrijf te weten komen? Of de actuele WordPress-hosting kosten van Kinsta hosting bekijken? Ga dan hier verder!