Push Notificaties WordPress: De beste Plugins voor Push Traffic

Wil jij je vaste bezoekers op de hoogte houden wanneer er een nieuwe blog op je website verschenen is? Of als er een functie is waar jouw vaste bezoekers echt meer over moeten weten? Dan zijn push notificaties een onmisbare toevoeging aan jouw WordPress website.

Met push notificaties nodig jij je belangrijkste bezoekers namelijk uit je website te bezoeken wanneer er iets nieuws is. Hierdoor verbeter je de engagement met je doelgroep en verhoog je het aantal bezoeken per bezoekers. Zeg maar gratis traffic, iets waar iedere marketeer van droomt.

Natuurlijk moeten je bezoekers wel eerst de kans krijgen zich bij een dergelijk systeem aan te melden. Met een push notificatie WordPress plugin is dat mogelijk, aangezien bezoekers de mogelijkheid hebben om via een vriendelijk systeem zich aan te melden voor updates. Dit systeem, de WordPress plugin, helpt jou vervolgens weer een grote groep trouwe bezoekers aan je te binden. Een groep die je aanzienlijk beter kunt bereiken door simpelweg een plugin te kunnen inzetten.

Hieronder bespreken we wat push notificaties zijn en met welke WordPress plugins jij optimaal van push notificaties gebruik kunt maken.

Wat zijn Push Notificaties?

Heb je ooit al eens een website gezocht waarna de website, via je webbrowser, je vroeg of het in de toekomst meldingen mag weergeven? Een pop-up met een bericht of je notificaties van nieuwe berichten wilt ontvangen? Dan ben je eerder met push notificaties in aanraking gekomen.

De afgelopen twee jaar kun je deze notificatie op steeds meer websites tegenkomen. Waarom? Omdat ze werken.

Iedereen die namelijk via zo'n notificatie aangeeft meldingen bij nieuwe berichten of gebeurtenissen te willen ontvangen, krijgt deze meldingen dan ook zichtbaar te zien. Op diverse smartphones, waaronder Android-toestellen, en in een groot deel van de web browsers kunnen dergelijke meldingen van nieuwe berichten verschijnen.

Stel je voor dat jij een nieuwswebsite over tuinieren hebt. Je hebt recent een blogartikel geschreven over tuinieren in de lente en je denkt dat jouw vaste bezoekers het vast leuk vinden op de hoogte gesteld te worden van dit nieuwe artikel. Door via een WordPress plugin deze push notificatie uit te zenden, krijgt iedereen die heeft aangegeven meldingen van jouw website te willen ontvangen een bericht binnen.

Dit kan een bericht zijn in de webbrowser, op een tablet of smartphone. Je kunt het vergelijken alsof je een Whatsapp-bericht van een website ontvangt dat er een nieuw artikel online staat.

De kans dat door zo'n bericht mensen naar je website gaan om dit nieuwe blogartikel te lezen is groot. Veel groter dan wanneer je bijvoorbeeld had besloten het blogartikel via een email te sturen.

Hoe groter vervolgens de groep mensen is waar jij een push notificatie naar toe kunt sturen, hoe groter het aantal bezoekers zal zijn dat jij met een klik op de knop naar je website kunt trekken.

Oftewel: het introduceren van push notificaties op je WordPress website is een schot in de roos. Nu alleen nog ontdekken welke WordPress plugin jou hierbij gaat helpen.

De beste WordPress Push Notificaties plugins

Voor nu is het tijd om je kennis te laten maken met de plugins waarmee jij push notificaties op je website introduceert. Start vandaag nog met het verzamelen van een hechte groep bezoekers met een van deze WordPress Plugins.

OneSignal

Misschien niet de beste plugin voor push notificaties maar wel de goedkoopste. OneSignal is namelijk gratis te gebruiken. Tenminste, als je niet over de limieten heengaat. Via OneSignal kun je eenvoudig push notificaties sturen op momenten die jij zelf instelt, automatisch of op door jou ingestelde momenten. Daarnaast is het mogelijk bezoekers een notificatie te sturen wanneer ze langere tijd je website niet bezocht hebben. Benieuwd welke notificatie daarnaast het best werkt? Via de A/B testing module ontdek je eenvoudig welke notificaties het best presteren.

Push Notifications for WordPress

Wil jij alleen notificaties naar mobiele apparaten sturen? Zoals iOS en Android toestellen? Dan is Push Notifications for WordPress je beste optie. Deze WordPress plugin werkt alleen met push notificaties voor mobiele toestellen. Gelukkig kun je wel aanzienlijk meer data uit de getoonde notificaties halen dan met OneSignal.

PushEngage

PushEngage is een van de onbekendere WordPress plugins voor push notificaties. Dat komt doordat als je de notificaties naar meer dan 2500 accounts wilt sturen, al snel je gratis abonnement moet opwaarderen. Een voordeel is wel dat je doelgroepen eenvoudig kunt segmenteren, waardoor je veel gerichter push notificaties kunt sturen.

Hierdoor kun je doelgroepen die je website nog niet vaak bezocht hebben maar wel op de lijst staan veel eenvoudiger notificaties sturen.

SendPulse

Een beter alternatief is SendPulse, dat in de gratis variant push notificaties bent een paar klikken op de knop aan je website toevoegt. Daar komt de functionaliteit voor offline notificaties bij. Ook al zijn bezoekers namelijk offline, zien ze de push notificaties alsnog verschijnen als ze weer online gaan. Een WordPress plugin die ook met analytics een stap verder dan de alternatieven gaat. De statistieken zijn real-time in te zien, iets wat bij zowel SendPulse als OneSignal niet mogelijk is.

Roost Web Push

Automatische notificaties voor nieuwe berichten? Of wil je juist een reeks berichten uit een specifieke categorie boosten? Via Roost Web Push bepaal jij of je geautomatiseerd of juist handmatig push notificaties stuurt. Dat is niet alles, want je kunt ook je bezoekers de meldingen laten delen. Hierdoor stimuleer je het zogeheten netwerkeffect en dat zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je website viral gaat!

Laat InsideWeb je helpen het maximale uit push traffic te halen

Wil jij met een push notificatie plugin jouw WordPress website voor extra traffic optimaliseren? Dan kunnen wij je daar natuurlijk bij helpen. Wij zorgen ervoor dat jouw website alles op orde heeft om met push notificaties een nieuwe, trouwe doelgroep aan te trekken!