De vindbaarheid van je website kan een enorme rol spelen in het succes hiervan. Complete bedrijven bestaan voort doordat ze simpelweg hoog op een combinatie van zoekwoorden scoren. Bezoekers weten ze hierdoor iedere dag weer te vinden, zonder dat er directe kosten (zoals bij betaald adverteren) gemaakt worden.
Wat voor WordPress website je ook hebt, het loont altijd om je website beter vindbaar te maken. Potentiële klanten weten hierdoor jouw website beter te vinden. Als je het goed doet, ben je zelfs beter te vinden dan je concurrenten.
Kortom, genoeg reden eens flink te duiken in de mogelijkheden om je website op zoveel mogelijk relevante zoekwoorden vindbaar te maken. Gelukkig heb je een WordPress website, waardoor dit een stuk eenvoudiger is dan met andere systemen. WordPress plugins nemen een groot deel van de technische werkzaamheden voor je uit handen. Hierdoor kun je sneller je website in Google laten groeien.
Welke WordPress SEO plugins je hier precies mee kunnen helpen, leggen we je uit in dit artikel. Met een handvol SEO plugins kun je aan de belangrijkste Google-eisen voldoen. Een deel is zelfs gratis te gebruiken!
Wat is al die positiviteit rondom WordPress toch? Waarom zou WordPress zo goed voor SEO zijn? Wat is er anders aan WordPress dan al die andere systemen?
WordPress is goed voor SEO doordat het systeem door de jaren heen geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. En dat komt niet alleen door het systeem, maar ook door de vele SEO plugins die WordPress ondertussen rijk is.
Doordat WordPress ondertussen het meest gebruikte systeem om een website mee te bouwen is, zijn de grootste talenten op zowel SEO als technologisch gebied bezig geweest met de ontwikkeling van WordPress SEO plugins. Hier pluk jij als WordPress eigenaar de vruchten van. Helemaal als je beseft dat deze SEO plugins weinig geld kosten (of soms zelfs gratis zijn!).
Hoe meer plugins jouw WordPress website heeft, hoe trager de website wordt. Je wilt dus niet je website vullen met SEO plugins die eigenlijk hetzelfde doen. De enige plugins die je wilt gebruiken, zijn de plugins die echt wat bijdragen aan je website (of dus SEO). Overlappende plugins moeten we voorkomen en het volgende overzicht is er dan ook zoveel mogelijk op ingericht dat ze onafhankelijk van elkaar waarde bieden.
Voordat je meteen een WordPress plugin aanschaft, adviseren we je eerst je te verdiepen in de werking van de plugins. Wat draagt een bepaalde SEO plugin bij? Wat voorkom je met de plugin of wat verbeter je juist? Door hier een beter idee van te krijgen, begrijp je ook wat de toegevoegde waarde van een plugin is én hoe jij de SEO plugin optimaal kunt instellen om jouw website beter in Google te laten scoren.
Hieronder hebben we de SEO plugins onder elkaar gezet die we bij InsideWeb standaard aan onze klanten adviseren. Met deze plugins bouw je als WordPress eigenaar een SEO framework waar je jaren mee vooruitkunt.
Als WordPress een schoenenwinkel zou zijn, is Yoast Nike of Adidas. Geen WordPress website wilt tegenwoordig nog zonder de SEO plugin Yoast voortbestaan. En dat is gezien het enorme aantal functies binnen Yoast goed te begrijpen.
Yoast pakt vrijwel ieder onderdeel moeiteloos op. En dat scheelt jou straks een bak werk. SEO-titels en meta-beschrijvingen? Easy. Schema tags voor bedrijven? Net zo makkelijk.
Je kunt voor de gratis of Premium variant van Yoast gaan. Voor grotere websites waar SEO een belangrijke motor voor de omzet is, is de premium versie het overwegen waard.
Gebroken links kunnen je website ‘opbreken’. Google is absoluut geen fan van gebroken links (404) en is dan ook niet te minste om je hier op af te straffen. Dat wil jij natuurljk voorkomen en de WordPress SEO plugin Broken Link Checker helpt je daarbij.
Met deze plugin zorg je ervoor dat lege pagina’s verleden tijd zijn en iedere link een doel heeft. Gebroken links worden herkend en door jou aangepakt. Met Broken Link Checker is jouw website weer net een tandje sterker. Ook voor SEO.
Link jij regelmatig naar websites waar Google niets van hoeft te weten? Ben jij actief in de wereld van affiliate marketing? Dan is het gebruik van de Rel No Follow Checkbox SEO plugin een must. Met deze SEO plugin zorg je ervoor dat je links met een handomdraai het No Follow kenmerk kunt meegeven. Hierdoor weet Google dat zij de link niet verder hoeven te volgen en worden dergelijke links ook niet in je linkprofiel opgenomen. Heel handig dus!
Schema tags worden steeds belangrijker omdat ze meer over je website kunnen vertellen dan het algoritme van Google toe in staat is. Door zelf deze schema’s (zie het als beschrijvingen van je website) toe te wijzen, geef jij door waar je website over gaat. Als een pagina bijvoorbeeld een recept voor een appeltaart bevat, kun je met Schema tags aan Google doorgeven dat het een recept voor een appeltaart is en welke stappen doorlopen moeten worden.
Een wat nieuwere WordPress plugin is de SEO plugin WordLift. Met deze plugin zorg je ervoor dat je content altijd van de juiste gestructureerde data voorzien is. Ook hier is het weer met het doel Google beter te laten begrijpen waar je website of een specifieke pagina precies over gaat. Alles om je website beter vindbaar te maken!
Wil jij ook je WordPress website beter vindbaar maken? Dan kun je een van onze SEO-experts inschakelen zodat ook jouw website voor SEO geoptimaliseerd is. Wij zorgen ervoor dat de beste SEO plugins aanwezig zijn en dat alles perfect is ingesteld.