Wil jij je website omzetten naar het veiligere HTTPS? Dan is dat een goed idee, want voor zowel je bezoekers als voor jezelf biedt het gebruik van een HTTPS-verbinding vele voordelen. Sinds enige tijd verplicht de browser Google Chrome zelfs dat je als website bezoekers via een HTTPS-verbinding ontvangt.
Nu ben jij vast benieuwd hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw WordPress van een HTTP-verbinding kan worden omgezet naar een HTTPS-verbinding. Als dat zo is, hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel over WordPress SSL Plugins leggen we je uit hoe je eenvoudig je WordPress website naar HTTPS kunt omzetten.
In de meeste gevallen kun je binnen enkele minuten een beveiligde SSL-verbinding (HTTPS) tot stand brengen. Hoe dat precies in zijn werking gaat, ontdek je hieronder.
HTTPS en SSL zijn twee termen die je vaker in dit artikel gaat tegenkomen. Het helpt daarom te begrijpen wat deze begrippen precies inhouden. SSL staat voor Secure Sockets Layer en betekent de beveiligingslaag over jouw website heen. Hierdoor kunnen bezoekers op een veilige manier je website bezoeken.
De combinatie met HTTPS verzekert bezoekers dat jouw WordPress website in staat is een beveiligde verbinding te bieden.
Wanneer je een SSL-laag over je WordPress website installeert, krijgen bezoekers het welbekende groene slotje te zien. Hierdoor wordt je website in plaats van HTTP van HTTPS voorzien. Hierdoor weten bezoekers van je website direct of je website van een beveiligde verbinding gebruik maakt.
Mogelijk heb je al een goed idee van wat de voordelen zijn als je jouw website naar HTTPS besluit om te zetten. Als je nog niet voldoende overtuigt bent, zijn de volgende voordelen zonder twijfel genoeg je over de drempel te tillen:
Websites presteren over even HTTP/2 verbinding tot wel 50 procent beter dan een klassieke HTTP/1.1 verbinding. Dit komt doordat browsers beter met een HTTP/2 verbinding kunnen samenwerken.
Wil je hoger in Google scoren? Dan sla je met de overstap naar HTTPS twee vliegen in één klap. Een HTTPS-verbinding wordt namelijk als een van de rankingfactoren van Google gezien. Websites zonder HTTPS-verbinding scoren lager dan sites met HTTPS.
Zoiets kleins als een groen slotje kan nooit veel effect hebben, toch? In de praktijk lijken verrassend veel bezoekers zich voor de veiligheid van een website te laten leiden tot het bekende groene slotje. Bij het bezoeken van een WordPress website zonder slotje en een met, blijken er grote verschillen te zijn in de ervaring van bezoekers.
Steeds meer gebruikers maken zich zorgen of hun data wel veilig is bij het bezoeken van een website. Een groot deel van deze gebruikers kan alleen worden gerustgesteld wanneer ze visuele indicatoren kunnen een dat een website van de juiste beveiliging voorzien is.
Wanneer een WordPress website een HTTPS-verbinding heeft, zorgen zowel het groene slotje en andere visuele indicatoren ervoor dat bezoekers weten dat ze op een beveiligde verbinding je website kunnen bezoeken.
Het is tijd om je WordPress website naar HTTPS om te zetten. Omdat te kunnen doen, is het wel belangrijk dat je een SSL certificaat koopt. En gelukkig is het tegenwoordig lang niet zo dat je hiervoor hoeft te betalen, diverse hostingproviders bieden namelijk een gratis LetsEncrypt-certificaat aan.
Als je een beter certificaat wilt of het niet mogelijk is om bij je hostingprovider een gratis SSL-certificaat af te nemen, kom je helaas op betaalde alternatieven uit. Hier worden jaarlijks kosten vanaf € 10 voor in rekening gebracht.
Installeer je SSL op een nieuwe website? Dan moet je eerst in je WordPress-omgeving aangeven dat de Site-URL naar de HTTPS variant aangepast moet worden. Dit doe je door naar Instellingen en dan Algemeen te gaan.
Hierna duiken we de code van je website in. Dit doen we via je FTP waar een van de belangrijkste bestanden van je website .htaccess opgeslagen staat. In dit bestand, moet de volgende code worden toegevoegd:
<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteCond %{SERVER_PORT} 80 RewriteRule ^(.*)$ https://www.yoursite.com/$1 [R,L] </IfModule>
Vergeet niet om de website yoursite.com te vervangen met je eigen website!
Als je ook wilt dat in de CMS (admin) omgeving van je website SSL en HTTPS actief is, is het belangrijk dat je ook de volgende lijn code nog aan het .htaccess bestand toevoegt:
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
Ook al is de bovenstaande aanpak verre van ingewikkeld, zijn er verschillende WordPress plugins die het omzetten naar HTTPS van je WordPress website nog makkelijker maken. Door de stappen van de WordPress SSL plugin te doorlopen, activeer jij een SSL-laag binnen enkele minuten over je WordPress website heen.
Je hebt hiervoor verschillende WordPress plugins voor, waaronder de Really Simple SSL plugin en de WordPress HTTPS SSL plugin. Onze persoonlijke favoriet is Really Simple SSL, waar geen extra toeters en bellen aan toegevoegd zijn zodat het installeren van SSL echt makkelijk blijft.
Het kost je zo’n twee minuten om de Really Simple SSL plugin op je WordPress website te installeren, correct uit te voeren en met succes naar HTTPS om te zetten. Hierdoor kun je jouw bezoekers direct een beveiligde verbinding aanbieden.
Geen zin om weer een extra WordPress plugin aan je website toe te voegen? Heb je weinig tijd en wil je iemand anders je website naar HTTPS laten omzetten? Dan kunnen we je bij InsideWeb helpen!
Bij InsideWeb is de benodigde expertise aanwezig zodat we jouw website binnen korte tijd naar SSL kunnen omzetten. Op naar het groene slotje!