WordPress beveiliging: met deze plugins beveilig jij je WordPress site!

Een goed beveiligde WordPress kan zomaar goud waard zijn. Tenminste, als het ervoor gezorgd heeft dat je website niet wordt gehackt. Iedere dag worden duizenden WordPress websites gehackt. Bijvoorbeeld door een lek in een WordPress plugin of een niet-correct beveiligd adminpanel. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat is met WordPress beveiliging plugins mogelijk.

Je kunt hiervoor verschillende WordPress plugins inzetten waardoor je eenvoudig je WordPress website van de juiste beveiliging kunt voorzien. Omdat de functionaliteiten van een deel van deze plugins met elkaar overlapt, willen we je met ons overzicht van de beste WordPress beveiliging plugins een idee geven van de plugins die jouw website het best beveiligen.

De betere WordPress plugins helpen je jouw beveiliging naar eigen wens in te stellen. Hierdoor kunnen ongewenste bezoekers buiten worden gehouden en gewenste gebruikers op een prettige manier van de WordPress-omgeving gebruik blijven maken. En dat zonder dat jij je door meerdere beveiligingslagen moet vechten.

Welke onderdelen van je WordPress website je moet beveiligen

Net als ieder andere website is een WordPress website zonder enige vorm van beveiliging een prooi. Indringers kunnen je website gebruiken om gegevens van bezoekers te ontvreemden (denk aan creditcardgegevens) of om advertenties aan je bezoekers te tonen. Wat het ook is, indringers wil je absoluut geen kans geven om je website binnen te dringen. En daar is simpelweg het beveiligen van je WordPress een vereiste voor.

Er zijn verschillende onderdelen die voor hackers interessant zijn. Dit zijn allen onderdelen die hackers kunnen gebruiken om je website binnen te dringen. Het is dan ook geen verrassing dat WordPress plugins vooral deze onderdelen met man en macht beveiligen. Dit zijn onder andere:

 • Ongewenste bezoekers
 • Ongewenste loginpogingen
 • Het expres overladen van het loginsysteem
 • WordPress plugins
 • WordPress thema’s
 • Spam in de reacties
 • Kopieën van je website
 • Aanpassingen van bronbestanden (bij FTP-hack)

Tegenwoordig worden de meeste WordPress websites gehackt met het doel om malware in WordPress plugins te verspreiden. Hierdoor kunnen hackers aan je website verdienen zonder dat je het misschien door hebt. Zo kunnen hackers aan een bepaald aantal bezoekers advertenties laten zien.

Behalve dat dit in WordPress plugins voorkomt, kan dit ook worden gedaan door spamreacties, hacks binnen het WordPress thema en een hack van je FTP-server. Doordat een deel van de WordPress controleert of de bestanden op je FTP-server niet zomaar vervangen worden, is het mogelijk dergelijke hacks direct te herkennen.

De beste WordPress beveiliging plugins van dit moment

We kunnen het je een stuk makkelijker maken door je een top vijf te geven van de beste WordPress beveiliging plugins van dit moment. Dat is dan ook precies wat we gaan doen.

Hieronder is een overzicht van de WordPress plugins te vinden waarmee jij je website correct kunt beveiligen. Hiermee voorkom je problemen zodat je ze later niet hoeft te genezen.

VaultPress

In een eerder artikel het maken van een WordPress backup kwam VaultPress, de door WordPress (Automattic) ontwikkelde plugin, aan bod. Dat ook in ons overzicht van beste beveiliging plugins VaultPress voorkomt, zegt veel over de functionaliteiten van de plugin.

VaultPress, dat nauw met Jetpack samenwerkt, zegt spam een halt toe, geeft je een seintje als er een aanval op je website plaatsvindt en weet deze aanval vrijwel altijd af te slaan. Daarnaast lukt het VaultPress dit alles op de achtergrond te doen. Je kunt altijd rekenen op een uitstekende beveiliging zonder dat je er enig omkijken naar hebt.

Sucuri Security

Het kost wat, maar dan heb je er ook wat aan. Sucuri Security is een van de betere WordPress Security plugins. Vanaf € 9,95 per maand kun je Suciri activeren waarbij je beperkte toegang hebt tot de zeer gewaardeerde Firewall die door Sucuri om je website geplaatst wordt. Dat is lang niet alles, want behalve de ondoordringbare firewall zorgt Suciri dat je website:

 • Op malware gescand wordt
 • De bestanden van je FTP-server gecontroleerd worden
 • Iedere activiteit op je website gemonitord wordt
 • Je een notificatie krijgt als iemand probeert binnen te dringen

Wordfence Security

Een ander hoog gewaardeerde WordPress beveiliging plugin is Wordfence Security, dat alleen vorig jaar al tienduizend nieuwe klanten mocht verwelkomen. Als een van de weinige WordPress plugins, stelt Wordfence Security je in staat om gebruikers met 2FA (twee factor authenticatie) te laten inloggen. Daarnaast heeft Wordfence behoorlijk ingezet op real-time reporting, waardoor vooral grotere websites beter kunnen inspelen op zogeheten attacks (bijvoorbeeld op cruciale functies of loginsystemen).

Daarnaast zijn de gebruikelijke functies als malware scans en plugin & thema checks in de plugin verwerkt. Wat ons betreft alles wat je van een goede WordPress Security plugin mag verwachten.

MalCare Security

MalCare Security richt zich als een van de weinige WordPress beveiliging plugins juist exclusief op malware, wat overigens wel het grootste probleem voor moderne WordPress websites is. MalCare Security helpt je nadat je website met malware bestookt is je site naar de originele staat te herstellen. Met een enkele klik is jouw website weer als vanouds.

Daarbovenop komen de volgende functies:

 • Extra beveiligingslaag (Firewall)
 • Malware scanner vanaf externe server
 • Verwijder malware met een klik op de knop
 • White label mogelijkheden

All In One WP Security & Firewall

Een notering voor All In One WP Security & Firewall is op zijn plaats. Al is het alleen al om de volledigheid van de plugin als we naar de functies kijken. All In One WP Security & Firewall heeft namelijk het meest complete aanbod voor WordPress beveiliging:

 • Login Lockdown (Login systeem platleggen bij DDOS aanvallen)
 • Bescherming van bronbestanden (o.a. door backups)
 • Firewall
 • Monitoring van bestanden (bijvoorbeeld bij wijziging van inhoud of naam)
 • Spam bescherming
 • Bescherming van website-kopieën

En dit alles krijg je voor € 0. All In One WP Security & Firewall is als een van de weinige WordPress beveiliging plugins helemaal gratis te gebruiken!

Laat je WordPress website door InsideWeb beveiligen

Wil jij er zeker van zijn dat jouw website optimaal beveiligd is? Dat hackers jouw website automatisch overslaan? Dan kunnen wij je daar bij helpen. Wij hebben voor honderden WordPress websites de beveiliging zo ingesteld dat zelfs Fort Knox er niets bij is!

Meer hierover te weten komen? Dan komen we graag met je in contact.