Leadpages Review: WordPress, templates en prijzen

Leadpages is een grote naam in de wereld van marketeers en webmasters. Online ondernemers met enige funnel-ervaring, maken gretig van Leadpages gebruik. Dat doen ze doordat Leadpages bekend staat om de lichte en eenvoudige gebruikservaring. Zonder enige kennis van development, kun je met Leadpages landingspagina’s bouwen en lanceren.

Een grote verrassing dat Leadpages een review heeft weten te verdienen op de blog van InsideWeb is het dan ook niet. Met een product als dat van Leadpages, was het simpelweg niet lang wachten op een review. Daarom gaan we je ook niet langer in twijfel houden. We vertellen je graag wat je met Leadpages kunt doen en wat het jou kan opleveren.

Wat is Leadpages?

Leadpages is online software waarmee je, vanuit je browser, zonder codeerervaring een eigen webpagina kunt bouwen. Je kunt zelfs een complete website maken door verschillende landingspagina’s met elkaar te koppelen. Dat terwijl je op geen manier ervaring hoeft te hebben met het bouwen van websites.

De meeste mensen gebruiken Leadpages echter niet om een complete website mee te bouwen. Leadpages wordt vooral gebruikt door marketeers en ondernemers om snel een landingspagina mee te maken en lanceren. Deze pagina wordt dan weer ingezet om bijvoorbeeld een nieuw product te promoten of testen.

Leadpages in de praktijk

Stel je hebt een webshop in dierenvoeding en je vraagt je af of je bezoekers geïnteresseerd zijn in een camera waarmee ze, op afstand, hun hond of kat kunnen volgen. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om al je bezoekers die ook op je emallijst staan via een email te vragen of ze hierin geïnteresseerd zijn.

Wat je echter ook zou kunnen doen, is een email sturen met een informatieve landingspagina. Net als dat je op je website een pop-up of call-to-action box kunt maken die verwijst naar een landingspagina met meer informatie.

En laat die landingspagina precies zijn wat je kunt maken met Leadpages.

Leadpages helpt je om de pagina te maken waarmee je mensen informeert of iets aan mensen promoot. Met Leadpages gaat dit allemaal net wat anders, wat voor de volgende voordelen zorgt;

Wat Leadpages zo sterk maakt

De kracht van Leadpages kent twee aftakkingen. Ten eerste zorgt Leadpages ervoor dat je in een handomdraai een pagina maakt. Je hoeft niet een dure webbouwer in te schakelen om de pagina te maken. Doordat het zo makkelijker is, kun je sneller jouw eigen ideeën vertalen naar een pagina. Snelheid is in de wereld van ondernemen ontzettend belangrijk. En met Leadpages, ben je behoorlijk snel.

Daarnaast is Leadpages diep met verschillende marketing tools te integreren. Wil je precies weten wie wanneer op je pagina geweest is zodat je een follow-up kunt sturen? Integreer Leadpages met je email-marketing software en je stuurt volledig geautomatiseerd een follow-up. Wil jij iedereen een advertentie laten zien die op je Leadpages landingspagina geweest is? Dan kun je met de Facebook en Google Pixel integratie dit eenvoudig doen.

Een betaalbaar en schaalbaar alternatief voor een normale website

Je kunt uiteindelijk zelf bepalen hoe je Leadpages inzet. Je kunt het, net als in het eerdere voorbeeld, gebruiken om je marketinguitingen sneller en krachtiger te maken. Het is zoals besproken ook mogelijk een volledige website te bouwen, zonder dat je enige kennis van webdevelopment hebt.

Doordat je altijd zelf in staat zal blijven om de pagina’s aan te passen, heb je voor een vast laag bedrag per maand je website onder volledige controle. Als er een nieuwe actie of dienst is, heb je daar met gemak een nieuwe pagina voor aangemaakt. Dat geeft je de flexibiliteit die je als ondernemer doorgaans nodig hebt.

Leadpages kosten

Leadpages hanteert momenteel drie verschillende pakketten waar je bij jaarlijkse betaling op maar liefst 25% korting kunt rekenen. Het loont daarom om ieder Leadpages pakket eerst een maand uit te proberen en daarna definitief een keuze te maken of je wilt overstappen op de jaarlijkse betaling van je abonnement.

In de praktijk, zou dit bij jaarlijkse betaling tot de volgende kosten leiden;

Standard: $37 per maand
Pro: $59 per maand
Advanced: $239 per maand

De verschillen tussen het Standard pakket van $37 tot het Advanced pakket van $239 zijn fors. Met het Standard pakket kunt je slechts één website gebruiken voor je Leadpages. Je kunt dus alleen je pagina’s sturen naar één domein. Wil je nog een domein aan je Leadpages toevoegen, dan kom je vroeg of laat altijd op het duurdere pakket uit. In het pakket van $59 per maand heb je eindelijk wat meer ruimte, namelijk tot drie domeinen. Nog altijd te weinig om als marketeer maximaal gebruik van te maken. Je blijft kortom tegen limitaties aanlopen. Voor een enkele shop zit je dan echter al goed.

Alternatieven voor Leadpages: Instapage en Unbounce

Eigenlijk zijn er maar twee alternatieven die echt lijken op dat wat Leadpages je te bieden heeft. Dat zijn Instapage en Unbounce, allebei meer dan uitstekende landingspagebuilders waarmee je zonder twijfel uit de voeten kunt.

Voor wie nog over Leadpages twijfelt, is het interessant om Instapage en Unbounce ook onder de loep te nemen. Let wel op dat Leadpages een aanzienlijk goedkoper is dan een Instapage of Unbounce. Waar je bij Leadpages vanaf € 35 per maand al krachtige landingspagina’s kunt bouwen, is dat bij Unbounce pas vanaf € 50 mogelijk en Instapage zelfs pas € 149 per maand.

Inhoudelijk is de concurrentie groot en overlappen vrijwel alle functies met elkaar. Je bent dus in veel gevallen met Leadpages beter uit dan met een van deze alternatieven.

Leadpages Review: conclusie

De beste speler in de wereld van landing page builders? Veel marketeers zweren bij Leadpages. En ook bij InsideWeb bevelen we meestal Leadpages aan. Het duurdere Instapage is voor een klein deel van de ondernemers en marketeers weggelegd, vooral vanwege de hoge prijs. Geef daarom Leadpages vooral een kans en ontdek wat de landing page builder jou te bieden heeft!