Phoenix website? Wat jij met Phoenix van IMU kunt doen

De afgelopen jaren komen we de producten van IMU steeds vaker tegen. Huddle, Plug & Pay maar vooral Phoenix zijn voorbeelden van voor veel ondernemers onmisbare website software.

IMU heeft ondertussen een sterk team samengesteld welke regelmatig nieuwe producten uitbrengen en bestaande producten verbeteren. Hierdoor is het aanbod website software van IMU ondertussen goed te vergelijken met internationale alternatieven als ClickFunnels en Divi.

Voor wie op zoek is naar kwalitatieve website software is een bezoek aan een van de IMU producten waarschijnlijk, in het speciaal Phoenix.

Maar is Phoenix wel zo kwalitatief? Is deze software in staat je te bieden wat het op de verkoopwebsite beloofd? Want met kosten van om en nabij de € 1997 per jaar, is Phoenix niet goedkoop te noemen.

Op deze pagina bespreken we:

 • Wat Phoenix precies is
 • Voor- en nadelen van Phoenix
 • Phoenix kosten
 • Hoe Phoenix jou helpt met het maken van een website

Op basis van deze informatie is het eenvoudig om te bepalen of Phoenix een product is dat bij jou past!

Wat is Phoenix eigenlijk?

Phoenix is website software waarmee jij zowel je website kunt maken (in WordPress) als de marketing hiervoor kunt regelen. Bij een website op Phoenix, staan verschillende aspecten centraal. Zo krijg je met Phoenix van IMU een website die:

 • Snel
 • Gebruiksvriendelijk
 • Mooi
 • Goed vindbaar in Google
 • Altijd online
 • En altijd up-to-date is

Daarbij staat nog steeds het initiële doel van de IMU oprichter Tonny Loorbach overeind: zonder maar ooit te hoeven coden het zelf kunnen beheren van een website.

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt doordat Phoenix bestaat uit verschillende plug-ins (gratis of met licentie) die zo zijn ingesteld dat ze zoveel mogelijk in jouw voordeel werken. Je kunt hierbij denken aan:

 • E-mail plugins
 • Google SEO plugins
 • Websitesnelheid plugins
 • SSL certificaat
 • Razendsnelle hosting
 • Updates

Dit alles binnen de originele prijs zodat je nooit bang hoeft te zijn voor eventuele meerkosten. Als kant-en-klaar pakket bevat Phoenix hierdoor veel voor je geld. Vergeet echter niet dat je een soortgelijk pakket voor een fractie van de prijs zou kunnen samenstellen als je enig verstand van WordPress en hosting hebt (Wij kunnen je ook helpen!).

Voor- en nadelen van Phoenix

Je kunt je zonder twijfel voorstellen dat je met Phoenix moeiteloos een mooie website kunt bouwen. IMU heeft kortom zelf ook altijd mooie websites. Maar er is meer, veel meer. En dat vatten we liever samen in de volgende voordelen.

Gebruiksvriendelijk en toegankelijk

Phoenix is op ieder vlak extreem gebruiksvriendelijk. Met enkele klikken lanceer jij je website, pas je elementen aan en kun je jouw website zo inrichten dat het aansluit op je eigen stijl.

Via een simpele builder is jouw complete website binnen handbereik. Liever een afbeelding daar of een stukje tekst hier? In Phoenix sleep je met gemak een tekstblok links of rechts zodat de site er straks precies zo uitziet als je zelf wilt.

Perfect voor marketing

Wil je goed in Google gevonden worden? Of wil je juist zoveel mogelijk mensen met je nieuwsbrief bereiken?

IMU staat goed op het gebied van SEO bekend en dat is terug te zien aan de Phoenix software. Middels plugins als Yoast en AMP worden jouw pagina’s beter en sneller door Google opgepakt. Puur omdat je jouw website optimaliseert op de manier zoals de zoekmachine dat het liefst ziet.

Daarnaast kun je jouw bezoekers op verschillende andere manieren vasthouden. Wil je bijvoorbeeld je bezoekers in een emailfunnel meer over je product vertellen? Dan is dat binnen Phoenix mogelijk. Dat terwijl je anders voor dit soort programma’s tientallen euro’s per maand extra kwijt was geweest.

Tenslotte is er software aanwezig om je conversie te verhogen. Bijvoorbeeld door een gebruiksvriendelijker en effectiever afrekenproces. Met enkele klikken pas jij deze conversieverhogende maatregelen toe en zorg jij ervoor dat jouw omzet een trap omhoog krijgt!

Prijzig en niet onvervangbaar

In vergelijking met de vele alternatieven is Phoenix een van de duurdere opties om je website te maken en onderhouden. Alhoewel veel alternatieven zoals Marketheme 2 (Jacko Meijaard) even duur zijn, kun je zelf ook aan de slag. In dat geval ben je aanzienlijk goedkoper uit. Het is dan wel een vereiste dat je enig verstand van coderen ofwel het bouwen van websites hebt.

De hoge Phoenix kosten worden deels gecompenseerd met het enorme gebruiksgemak dat de website software je oplevert. Je bent minder lang bezig met het bouwen van je website zodat jij je kunt richten op dat wat het meest telt. Iets wat volgens IMU belangrijker is dan de maandelijkse (of jaarlijkse) Phoenix kosten.

Phoenix kosten

Hoe handig Phoenix ook is, het is niet goedkoop. De kosten van Phoenix (Ultimate) zijn;

Per jaar € 1997,-

Of

Per maand € 200,-

Voor dit bedrag krijg je wel álles wat je van Phoenix mag verwachten. Er is daarentegen ook een goedkoper abonnement, ook wel Phoenix Premium genoemd;

Per jaar € 696,-

Of

Per maand € 70,-

Voor de meeste ondernemers moet Phoenix Premium voldoende zijn, aangezien je twee websites kunt bouwen. Van plan om uit te breiden? Dan ben je met Phoenix Ultimate aan het einde van de rit goedkoper uit.

Mocht je het trouwens allemaal niets vinden, dan kun je eenvoudig via 14 dagen je geld terugkrijgen. Bij een maandelijks abonnement, is het daarnaast mogelijk iedere maand je abonnement op te zeggen. Lekker flexibel dus!

Hoe Phoenix jou helpt met het maken van een website

Als je zo makkelijk mogelijk je eigen website wilt maken zonder ook maar te hoeven nadenken over technische aspecten, is Phoenix van IMU jouw nieuwe website software. Je maakt binnen enkele minuten een prachtige website op basis van een van de verschillende Phoenix templates en je kunt beginnen met het vullen van de website.

Desondanks de hoge prijs, is de kans groot dat Phoenix je tijd en kosten bespaart die je anders aan een websitebouwer kwijt was geweest.