Huddle Review: Community en Membership software

Eén van de beste manieren om de bezoekers van je website elke dag terug te laten keren, is door een community rondom je website op te bouwen. Hierdoor zorg je ervoor dat je website meer is dan alleen een informatief platform. Huddle is een van de bekendste tools om eenvoudig een community mee te bouwen. 

Twee factoren hebben de laatste jaren een negatieve invloed op het succes van websites gehad: de gemiddelde concentratiespanne van een bezoeker en adblockers. Het wordt steeds lastiger om bezoekers op je website te houden. Er is op een gemiddelde dag zoveel informatie te verkrijgen dat bezoekers je website maar weinig tijd geven. Daarnaast worden veel verdienmodellen door ad-blockers geblokkeerd. Iets wat voor sommige websites een doodsteek kan zijn. 

Huddle lost dit op door software te introduceren waardoor bezoekers een goede reden hebben om je website dagelijks te bezoeken. Je website wordt elke dag van nieuwe UGC voorzien, User Generated Content. Als er tegenwoordig iets veel waard is, is het door gebruikers gecreëerde content wel. 

Wij hebben de laatste tijd Huddle voor verschillende klanten mogen testen. We delen graag de ervaringen van onze ontwikkelaars en klanten in de onderstaande Huddle review. 

Wat is Huddle?

Huddle is een membership en community platform ontwikkeld door IMU, het bedrijf van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Als je een trouwe lezer van de InsideWeb blog bent, heb je zonder twijfel onze Phoenix review gelezen, een ander product van IMU.

Waar Phoenix veel goede alternatieven kent, heeft Huddle een speelveld gevonden met aanzienlijk minder concurrentie. Huddle is namelijk een:

 • e-Learning
 • Membership
 • Community

En dat allemaal in één. Daarnaast zitten in Huddle de volgende elementen verwerkt:

 • Gamification
 • Koppelingen met onder andere Zapier
 • Huddle app voor gebruikers
 • Forum
 • Programma voor het maken van een cursus

We hebben wat populaire Huddle alternatieven bekeken en daar viel op dat je vrijwel altijd losse tools nodig hebt om dat te kunnen bieden wat Huddle als één pakket aanbiedt. 

Een forum dat meer dan een forum is

Lange tijd dachten we bij InsideWeb dat Huddle vooral als forum handig was. Zo is onder andere de IMU en InternetSuccesGids Community daar een goed voorbeeld was. Als je echter de achterkant van Huddle onder de loep neemt, ontdek je dat Huddle zoveel meer dan alleen forum software is. 

Huddle is voor veel websites een verdienmodel geworden. Via Huddle kan je als website een afgesloten gedeelte maken waar bezoekers op basis van een periodieke betaling deel aan kunnen nemen. 

Laten we het voorbeeld nemen van een website waar je verschillende gitaarakkoorden kunt opzoeken. 

Op deze website kun je tientallen blogartikelen vinden met daarin een uitleg van hoe je bepaalde akkoorden kunt leren. Heel leuk voor de lezer natuurlijk. Maar de eigenaar van de website kan hier natuurlijk geen geld aan verdienen. 

Dan komt de eigenaar opeens op een goed idee. Wat als hij zijn bezoekers de kans geeft om een cursus te volgen waarin ze gitaar leren spelen? En als ze ook met andere cursisten in contact kunnen komen voor extra tips en tricks?

Dat is waar Huddle in beeld komt. Met Huddle maakt de eigenaar van deze website een e-learning platform waar bezoekers tegen een bedrag van bijvoorbeeld € 5 per maand de video’s kunnen bekijken en dus gitaar leren spelen. Ook krijgen ze met dit bedrag toegang tot het forum en voelen ze zich onderdeel van de community. Hierdoor hebben ze niet alleen een extra reden om de website te bezoeken maar komt er ook een omzetstroom naar de website toe. 

Gamification voor extra engagement

IMU lijkt goed gekeken te hebben naar social media principes. Want hoe zorg je ervoor dat mensen in een community actief blijven? Hoe beloon je actieve gebruikers?

Door gamification te introduceren, heeft Huddle een puntensysteem waardoor gebruikers een reden krijgen om actief te blijven. Wie een hoog puntenaantal heeft, is volgens het systeem een gewaardeerd gebruiker. En daardoor is het mogelijk om zonder enige inspanning een actieve community op te zetten!

Hoe ziet de e-Learning software van Huddle er precies uit?

De meeste ondernemers zullen uiteindelijk voor Huddle vanwege haar e-learning module kiezen. Het enige alternatief voor e-learning software is om het zelf te maken wat een forse investering met zich meebrengt. 

Huddle heeft dan ook veel bekendheid aan de e-learning module te danken. Hiermee kun je eenvoudig een complete cursus bouwen. Je kunt de cursus vervolgens inrichten met zoveel tekstuele als visuele content. Tegenwoordig zijn video cursussen zeer in trek, waardoor Huddle de e-learning omgeving hiervoor geoptimaliseerd heeft. Gebruikers wandelen gemakkelijk door de videocursus heen, waardoor de inhoud goed wordt opgenomen en gebruikers de cursus als prettig ervaren. 

Huddle kosten

Net zoals ieder ander IMU product is Huddle niet goedkoop. Je kunt kiezen uit een pakket een maandelijkse of jaarlijkse betaling. Inhoudelijk kun je op dezelfde functies rekenen;

 • Ledensite op je eigen domein (via DNS-setup)
 • E-Learning
 • Content drip
 • Forum (community)
 • Gamification
 • Huddle app

De kosten van het bovenstaande plaatje kosten je ofwel € 695 per jaar of € 70 per maand. Je krijgt bij jaarlijkse betaling dus zo’n 2 maanden gratis. Mocht je besluiten om voor Huddle te gaan, ben je aanzienlijk goedkoper uit als je voor een jaarlijkse betaling kiest. 

Probeer Huddle 14 dagen gratis uit!

Je hebt na het activeren van Huddle 14 dagen de tijd om Huddle gratis uit te proberen. Tijdens deze 14 dagen kun je iedere hoek van de software ontdekken. Hierdoor kun jij bepalen of Huddle jouw nieuwe community en membership software gaat worden. Let wel op: na afloop van de proefperiode gaat het abonnement direct in en worden de Huddle kosten in rekening gebracht. 

Hulp nodig bij het opzetten van Huddle? Wij helpen je!

Dat het Nederlandse Huddle je beste optie voor community en membership software is, blijkt wel uit onze review. Wil je dat je nieuwe Huddle community professioneel wordt opgezet? Dan helpen wij je daar graag bij! 

Je kunt contact opnemen via ons contactformulier of ons een mailtje sturen. We vertellen je graag meer over hoe jij het maximale uit Huddle kunt halen!