WooCommerce Lightspeed koppeling

Als je naast een fysieke winkel ook een webshop hebt, is het zeer efficiënt om deze te koppelen aan het kassasysteem. Het grootste voordeel van een koppeling van je webshop aan je kassasysteem is te vinden in het voorraadbeheer. Je voorraadstanden zullen door de koppeling actueel blijven, waardoor je in staat bent om je voorraden zeer gericht te beheren en hiermee kunt voorkomen dat je jezelf én je klanten onaangenaam moet verrassen.

Voorwaarde is wel dat deze koppeling aansluit op de wensen in de praktijk en dat is niet altijd het geval…

Een juist voorraadbeheer is van essentieel belang voor zowel een webshop als een fysieke winkel. Je kunt immers inkomsten mislopen als je de klant moet teleurstellen doordat je het gewenste artikel onverwachts niet op voorraad hebt.

Dit zou je op een eenvoudige manier kunnen ondervangen door de webshop te koppelen aan het kassasysteem van de fysieke winkel. Dit blijkt echter wél maatwerk te zijn, zoals we ervaarden bij de werkzaamheden die we voor één van onze klanten hebben uitgevoerd.

Kassasysteem koppelen aan webshop

Als je van plan bent om je kassasysteem te koppelen aan je webshop, wil je vanzelfsprekend dat deze volledig aansluit op je wensen uit de praktijk. Dit bleek voor één van onze klanten niet het geval te zijn. Deze klant (eigenaar van een fysieke winkel én een webshop) prefereerde om met een WooCommerce webshop gebruik te maken van een Lightspeed kassasysteem. Hiervoor is een officiële WooCommerce Lightspeed POS (Point of Sale) plug-in beschikbaar, echter bleek deze in de praktijk wél wat beperkingen te hebben.

Er kwam geen automatische synchronisatie tot stand tussen Lightspeed en WooCommerce. Het gevolg was dat bij elke voorraadwijziging in Lightspeed, dit handmatig moest worden doorgevoerd in WooCommerce. Dit is niet alleen voor de ondernemer vervelend, maar ook voor de klanten. Doordat de voorraden niet real-time werden bijgewerkt in de webshop, kon het zijn dat een uitverkocht product alsnog online besteld werd en klanten moesten worden teleurgesteld.

Daarnaast werden de productcategorieën binnen WooCommerce niet juist gesynchroniseerd met Lightspeed en aanpassingen niet op de juiste manier overgenomen. Aangezien een juist voorraad beheer essentieel is voor een webshop/fysieke winkel, was het van belang om deze niet-werkbare situatie om te buigen naar mogelijkheden die volledig zouden aansluiten op de wensen in de praktijk.

Koppeling laten ontwikkelen tussen het kassasysteem en de webshop

De klant heeft ons benaderd om een goed werkende koppeling te laten ontwikkelen tussen het kassasysteem en de webshop. Geen uitdaging is ons te groot en we gingen graag voor deze klant aan de gang. We hebben voor deze klant een plug-in ontwikkeld, waarin het voorraadbeheer volledig is gekoppeld aan het kassasysteem.

Onze ontwikkelde plug-in beschikt over de volgende functionaliteiten:

  • Synchroniseert iedere vijf minuten automatisch de gewijzigde voorraad aantallen in Lightspeed met WooCommerce.
  • Bij een verkoop in de winkel of via de webshop wordt de voorraad direct bijgewerkt en ontstaan er geen voorraadverschillen. De kassa is hierin leidend.
  • Productcategorieën worden automatisch gesynchroniseerd.
  • Alle producten uit Lightspeed worden geïmporteerd in de webshop, waarna de winkeleigenaar zelf kan bepalen welke producten wel of niet op de webshop aangeboden worden.

Maatwerk mogelijkheden om een kassasysteem en webshop te koppelen

De ondernemer was zeer tevreden met het resultaat. In zijn situatie was het immers niet mogelijk om de voorraadwijzigingen handmatig bij te houden. Dit is één van de vele maatwerk mogelijkheden die wij hebben om een kassasysteem en webshop te laten aansluiten.

Kunnen wij jou ook helpen door een Lightspeed kassasysteem te koppelen aan jouw webshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen jou graag om probleemloos de stap naar online te maken! Geen uitdaging is ons te groot.