WordPress Hosting Nederland: Welke moet je in 2021 kiezen?

Een goede WordPress webhost, is goud waard. Je weet dat je website, overdag en ’s nachts, altijd online is. Als je website offline is, zal het niet aan de hosting liggen. De beste WordPress hosting, heeft namelijk een uptime van tot wel 99,99%.

Ook in 2021 zijn er weer tal van webhosters die jou als klant willen winnen. Met op het oog aantrekkelijke acties en lage prijzen proberen de hosters je klandizie binnen te hengelen. De praktijk leert dat kwalitatieve WordPress hosters niet van dergelijke trucs gebruik maken. Ze zijn zeker van de kwaliteiten. En ze kunnen op zichtbaarheid rekenen omdat ze in artikelen, zoals het artikel dat je op het punt staat om te gaan lezen, besproken worden.

Laten we daarom snel gaan kijken waarom Kinsta, YourHosting en SiteGround een prominente plek innemen in onze WordPress Webhosting 2021 review.

Waarom is goede WordPress webhosting zo belangrijk?

De meeste inwoners van Nederland hebben de beschikking over een snelle, 4G- of 5G-verbinding. Hierdoor kunnen de meeste geoptimaliseerde webpagina’s binnen enkele seconden laden. Tenminste, als de webpagina op fatsoenlijke hosting te vinden is.

Hoe snel het internet van de bezoeker ook is: als de website op zwakke webhosting actief is, ervaart de bezoeker een trage website. Dit verhoogt de kans dat de bezoeker het bezoek aan de website vroegtijdig afbreekt. Bijvoorbeeld omdat pagina’s langzaam geladen worden, afbeeldingen niet of half laden en daardoor de bezoekervaring negatief is.

Door voor kwaltitatieve WordPress webhosting te kiezen, voorkom je dat jouw website om dezelfde reden als negatief ervaren wordt. Dat terwijl je tamelijk eenvoudig kunt voorkomen dat jouw website langzaam laadt.

Voor een betrekkelijk laag bedrag kun je jouw website namelijk al upgraden naar een kwalitatieve hoster waarvan de hosting als uitstekend wordt ervaren. Dit komt doordat de prijsverschillen tussen slechte en goede webhosters relatief laag is. WordPress Hosting in Nederland is niet duur. Je moet alleen wel weten voor welke hosting je kiest.

De beste WordPress hosting van Nederland

Om niet meteen de verschillende opties in een vakje te plaatsen, bespreken we als InsideWeb de drie webhosters die wij onze klanten aanbevelen. Dit zijn Kinsta, YourHosting en SiteGround. Afhankelijk van jouw wensen, is binnen een van deze drie webhosters jouw nieuwe webhoster te vinden.

Kinsta

Kinsta is de afgelopen maanden door diverse platformen uitgeroepen tot meest betrouwbare hoster voor WordPress websites. Een behoorlijke prestatie, gezien het feit dat Kinsta de jongste hoster uit ons lijstje beste hosting voor WordPress websites is.

De vele awards heeft Kinsta onder andere te danken aan de betrouwbare services en hosting die door het bedrijf aangeboden worden. Zo krijgt iedere nieuwe klant gratis hostingmigratie. Ook als je een klein hostingpakket bij Kinsta afneemt. Dit geeft je de mogelijkheid om moeiteloos je huidige website over te zetten naar je nieuwe Kinsta hosting. Zelfs als je van een oude, logge hostingprovider gebruik maakt.

Nog geen WordPress website? Dan kun je op het dashboard van Kinsta eenvoudig een nieuwe WordPress website op je hosting installeren. Binnen nog geen drie minuten staat er een WordPress website online met een van de vele gratis WordPress thema’s. Zelf een WordPress thema installeren? Dan kun je in de Kinsta documentatie lezen hoe je dit kunt doen!

YourHosting

Het typische Nederlandse hostingbedrijf YourHosting zit niet verlegen om klanten. Toch komt het bedrijf ieder jaar weer met nieuwe functies, waardoor je als klant weinig redenen zal zien om het gras aan de overkant te bekijken.

Dat alles heeft YourHosting sinds jaar en dag voor een bijzonder schappelijke prijs gedaan. Volgens de oprichters is dit niet iets waar de komende jaren verandering in al komen. Kwaliteit kan als aan het YourHosting ligt voor een scherpe prijs. Het belangrijkste wat een WordPress website nodig heeft, is een betrouwbare hostingserver. Laat dat nu precies zijn waar YourHosting je met liefde mee helpt.

Net als Kinsta kun je vanuit het dashboard moeiteloos WordPress websites aanmaken, overzetten en beheren. Zelfs het beheren van meerdere websites kan vanuit de masteradmin. Hoe handig is dat. Dat allemaal voor een vaste lage prijs. Een deal made in heaven?

SiteGround

Velen zien SiteGround als dé meest vooraanstaande WordPress hoster. Anderen zijn juist wat kritischer, wat mede komt door de hoge prijzen die door SiteGround gerekend worden. Uiteindelijk is er een eenvoudige balans op te maken waar SiteGround weliswaar wat prijziger dan Kinsta en YourHosting is, maar daar wel uitstekende service en betrouwbare hosting tegenoverzet.

SiteGround richt zich tegenwoordig hoofdzakelijk op WordPress hosting, waardoor je als WordPress klant bij SiteGround op alle aandacht kunt rekenen. SiteGround hecht als geen ander waarde aan gegarandeerde uptime. Door de hosting tot in perfectie hiervoor te optimaliseren, heeft jouw WordPress website 99,99%. Volgens de laatste tellingen is er al meer dan twee jaar geen WordPress website vanwege de SiteGround hosting offline gegaan.

Je bent dus weliswaar wat meer kwijt aan de hosting bij Siteground, daar krijg je een uitstekende webhost voor terug. Een webhost met een uitstekende supportservice en een staat van dienst waar veel andere WordPress webhosting in Nederland jaloers op zijn.

Conclusie: welke WordPress webhosting is in Nederland het best?

Twijfel je nog over welke webhosting je voor je nieuwe of huidige website moet kiezen? Wil je eens en voor altijd voor WordPress hosting kiezen waarvan je echt op aan kunt? Dan kun je volgens diverse expert reviews het best kiezen voor Kinsta.

Kinsta staat te boek als een van de weinige websites waarbij WordPress websites voor een lage prijs op kwalitatieve hosting kunnen rekenen. Doordat Kinsta veel waarde hecht aan het aanbieden van kwalitatieve hosting, is de uptime bijna perfect en laden geoptimaliseerde websites binnen een seconde.

Voor jou genoeg reden om Kinsta als nieuwe WordPress hoster te overwegen. Op deze pagina kun je de actuele prijzen ontdekken wanneer je bij Kinsta WordPress hosting afneemt.