WordPress Thema (laten) maken? Dit moet je weten

Wil jij jouw website naar een hoger niveau tillen? Boven de concurrentie uitstijgen? Maar wel het gemak van WordPress behouden? Dan kan je niet anders dan een WordPress thema op maat laten maken.

WordPress is op het eerste gezicht een eenvoudig systeem. Je kunt gemakkelijk elementen toevoegen, artikelen plaatsen en andere mensen de kans geven ook van je website gebruik te maken. De vele lijnen code die achter je website alles draaiende houden, zijn echter een stuk complexer dan veel mensen denken. Het CMS, het systeem waarmee je bijvoorbeeld artikelen plaatst, en het front-end design, dat wat je bezoekers zien, moeten allemaal maar met elkaar samenwerken.

Het ene systeem, het CMS, is door WordPress ontwikkeld en kan niet zomaar aangepast worden. De front-end, de voorkant van je website, wel. Je kunt een WordPress Thema kopen, downloaden en installeren. Hierdoor heb je een thema voor een lage prijs dat weliswaar op dat van andere websites lijkt. Je kunt er ook voor kiezen om een WordPress thema te laten maken. Dit thema kan op ieder hoekje voor ieder detail naar jouw eisen worden ontworpen. Hierdoor sluit het pérfect aan op wat je nodig hebt.

Waarom je een WordPress website op maat moet laten maken

Als website eigenaar kun je uit verschillende opties voor je WordPress website kiezen. Je kunt:

  • Het standaard WordPress thema gebruiken
  • Een WordPress thema kopen
  • Een WordPress thema op maat laten maken

Het is bijna niet mogelijk dat de thema’s uit de eerste twee opties perfect aansluiten op wat je zoekt. Functies zullen ontbreken, de stijl past minder goed bij wat je wilt uitstralen en het is al helemaal niet mogelijk om precies de functies te gebruiken die je het meest nodig hebt.

Dat is een ander verhaal als je een WordPress thema laat maken. Bij InsideWeb maken we al enige tijd custom WordPress thema’s van begin tot eind. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de wensen van onze opdrachtgevers vervuld worden. Of dat nu gaat om een specifieke functie, laadtijden of de uitstraling van de website.

Wat komt er kijken bij het op-maat laten maken van een WordPress thema?

Ieder bedrijf dat serieus werk van ‘online’ wilt maken en dit met een WordPress website wilt doen, komt vroeg of laat op een thema op maat uit. Tenminste, als je jouw website tot een uithangbord van je bedrijf wilt maken.

Een WordPress thema op maat is namelijk aan te sluiten op alles waar je bedrijf voor staat. Wat moeten bezoekers denken als ze de website van je bedrijf bezoeken? Wat is de identiteit die je wilt uitstralen?

De ontwikkelaar, een bedrijf zoals InsideWeb, gaat samen met jou in gesprek om te achterhalen wat nodig is om dit te reflecteren. Uiteindelijk wil je wel dat alles wat je van een WordPress thema op-maat verwacht, ook gerealiseerd wordt.

Na deze fase, wordt veelal begonnen met de ontwikkeling van de plannen. Bij de ontwikkelaar wordt onderzoek gedaan welke opzet het best is, op welke manier de snelheid en vindbaarheid van de website gewaarborgd kan worden en hoe de bestaande site, indien van toepassing, overgezet kan worden.

De daadwerkelijke ontwikkeling neemt veelal enkele weken in beslag. Dit komt mede doordat er meerdere feedbackrondes zullen zijn waarin aanpassingen doorgegeven kunnen worden. Uiteindelijk zorgt een goed feedbackmechanisme ervoor dat het eindresultaat in lijn is met wat jij, de opdrachtgever, hiervan verwacht.

Wat kost het op-maat laten maken van een WordPress thema?

Een WordPress thema laten maken vergt een grotere investering dan wanneer je een thema koopt. Dit komt doordat alles vanaf de grond op maat gemaakt wordt. Er moet veel worden overlegd wat het thema moet doen, hoe het eruitziet en wat de juiste manier is om dit te maken. Je kunt dit het best vergelijken met het bouwen van een nieuw huis of het huren van een bestaand huis. De voordelen op de lange termijn zijn groot, maar op korte termijn komen er veel extra kosten kijken.

Als we naar onze eigen projecten bij InsideWeb kijken, zien we dat we onder andere aan de volgende zaken tijd kwijt zijn:

  • Communicatie
  • Strategie
  • Ontwikkeling codebase
  • Design

Per project verschilt het hoeveel tijd we kwijt zijn aan de individuele onderdelen. Je kunt bijvoorbeeld een simpele WordPress website op maat laten bouwen voor een bouwbedrijf waar een aantal pagina’s voldoende is. Grote webshops? Daar zit aanzienlijk meer tijd in verstopt.

Dat wil niet zeggen dat webshops niet op-maat ontwikkeld kunnen worden. Het is zelfs extra belangrijk dat een webshop op-maat ontwikkeld wordt. Je kunt hierdoor namelijk een stuk beter op je bezoekers inspelen. Dit zorgt ervoor dat de kans dat een bezoeker in jouw winkel een product afrekent een stuk hoger wordt. Een goede WooCommerce shop op-maat is hier simpelweg onmisbaar voor.

Beter inspelen op kansen

Een simpel WordPress thema kopen? Of eindeloos plugins aanschaffen? Als je jouw WordPress website in één keer goed op maat laat maken, heb je niet meer veel van de ongemakken die in normale WordPress thema’s gebruikelijk zijn.

Je kunt zelf bepalen wat jouw op-maat gemaakte website moet kunnen doen. Het is aan de bouwer om een WordPress thema te ontwikkelen dat alles doet wat jij van je nieuwe website verwacht!

Laat je WordPress Thema door InsideWeb maken!

Wil jij je bezoekers een website kunnen tonen die perfect aansluit op jouw bedrijf? Wil jij je webshop op een manier laten ontwerpen dat niet met een standaard of gekocht WordPress thema mogelijk is? Dan ben je bij InsideWeb aan het juiste adres.

Wij kunnen je helpen met het ontwerp en de realisatie van je nieuwe WordPress thema. Zelfs de meest unieke functies en uiteenlopende wensen zijn bij ons niet ongewoon.

Meer weten? Kom dan met ons in contact via ons contactformulier.