Divi voor WordPress of WooCommerce? Mogelijkheden en advies

Het Divi WordPress-thema mag zich met recht een van de populairste thema’s noemen. Het is op honderdduizenden websites te vinden. Dat terwijl een groot deel van deze websites een unieke uitstraling heeft weten te realiseren. Iets wat op papier bijna onmogelijk lijkt.

Toch heeft Divi webmasters laten zien met één thema ontelbaar veel unieke combinaties te kunnen aanbieden. Doordat Divi honderden demo’s aanbiedt én het mogelijk maakt elementen uit verschillende demo’s met elkaar te combineren, is het mogelijk een unieke website met het populairste WordPress-thema van dit moment te maken.

Op deze pagina leggen de WordPress-experts van InsideWeb je uit wat Divi jou te bieden heeft. Zo leggen we je uit:

 • Wat de voordelen van Divi zijn
 • Hoe je met Divi een complete WooCommerce webshop kunt bouwen
 • Wat aandachtspunten van het Divi WordPress thema zijn
 • Waar je Divi kunt kopen
 • Hoe InsideWeb jou kan helpen het maximale uit Divi te halen

Voor iedereen die overweegt om het WordPress-thema Divi te kopen is de onderstaande informatie onmisbaar.

Wat zijn de voordelen van Divi?

Divi heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk weten te bewijzen. Op een groot aantal blogs, waar natuurlijk Divi het actieve WordPress-thema is, wordt met enthousiasme over Divi geschreven. Dat terwijl Divi jaren geleden nog als een compact thema begon.

Als een van de eerste bestaande WordPress-thema’s besefte Divi dat je beter binnen een thema in de breedte kunt uitbreiden dan het constant uitbrengen van nieuwe thema’s. Hierdoor kan alle support op een enkel thema gericht worden waar alle onderliggende demo’s onderdeel van zijn. De kracht van Divi zit namelijk voor een groot deel in de demo’s. Je kunt eenvoudig en snel een website met Divi maken doordat je uit een groot aantal unieke demo’s kunt kiezen.

Waar dit natuurlijk een van de belangrijkste voordelen van Divi is, zijn de volgende vier absoluut een vermelding waard:

 • Divi functioneert uitstekend op mobiele apparaten
 • Divi is volledig naar eigen wens in te stellen en ontwerpen zonder enige codeerkennis
 • Divi is voorzien van een gebruiksvriendelijke drag & drop builder
 • Divi websites zijn over het algemeen snel. Dit is echter sterk afhankelijk van hoe de gebruiker de website instelt (bijvoorbeeld het gebruik van gecomprimeerde afbeeldingen)

Voor velen is de keuze voor Divi tegenwoordig dan ook snel gemaakt.

Hoe je met Divi een complete WooCommerce webshop kunt maken

Het heeft lang geduurd voordat het marktaandeel van WooCommerce toenam. Lange tijd wilden bedrijven vooral met oplossingen als Magento, Shopify en Lightspeed in zee. Sinds een jaar of twee is WooCommerce sterk in populariteit aan het toenemen. Mede doordat het platform sterker en sneller wordt. En daar draagt Divi aan bij.

Een groeiend deel van de WooCommerce webshops is namelijk op Divi gebouwd. Iets wat nu in tientallen verschillende ‘jasjes’ met de Divi demo’s mogelijk is.

Dit alles is het gevolg van WooBuilder en WooModules die bij Divi inbegrepen zijn. De unieke Divi WooCommerce builder helpt je binnen korte tijd een complete webwinkel op te zetten. Hierdoor is een prijzige maatoplossing opeens niet meer nodig.

Ook hier zijn de demo’s bepalend. Je kunt een shop op basis van een demo maken welke voor diverse branches al ontworpen zijn. Wil je liever een op-maat thema voor je WooCommerce Divi webwinkel? Dan kan een partij als InsideWeb je hier bij helpen (hier later meer over).

Uiteindelijk is de krachtige combinatie van WordPress, WooCommerce en Divi voor veel ondernemers een oplossing om betaalbaar een kwalitatieve webshop te lanceren.

Aandachtspunten van het Divi WordPress thema

Divi scoort jammer genoeg niet op ieder vlak maximaal, wat ook onmogelijk is. Doordat Divi zo’n enorm WordPress-thema heeft weten te maken, zijn er enkele nadelen aan het thema ontstaan. Alhoewel deze nadelen de keuze voor Divi als WordPress of WooCommerce oplossing niet in de weg hoeft te zitten, is het wel verstandig de nadelen door te nemen.

Zo kan bij het gebruik van Divi:

 • De website minder snel worden
 • De website van veel onnodige functies, code en elementen voorzien zijn
 • Fouten bevatten als er grote aanpassingen worden gedaan

In principe hoeft dit voor de meeste mensen geen probleem te zijn als je zo dicht mogelijk bij de originele materialen en code van Divi blijft. Wie de komende jaren toch de website wat wilt verfijnen, heeft eventueel hulp van een WordPress-developer nodig om de kwaliteit van de website hoog te houden.

Waar kun je Divi eigenlijk kopen?

Ben je net als miljoenen andere webmasters en ondernemers helemaal verliefd geworden op Divi? Op een van de vele demo’s of unieke functies dat het Divi WordPress thema je te bieden heeft? Of vind je het vooral interessant dat je zonder enige codeerkennis je eigen website kunt bouwen, aanpassen en onderhouden?

Dan is de keuze voor Divi een goede. Divi is de komende jaren niet weg te slaan uit deze branche. Al is het alleen maar doordat er een enorm team rondom Divi gebouwd is. Ontwikkelaars, service-professionals en een goede klantenservice. Uniek voor een WordPress-thema maar niet voor Divi. Kortom, mocht er de komende jaren iets zijn waar je niet uitkomt: je kunt waarschijnlijk zonder moeite de oplossing bij het team van Divi vinden.

Wil je Divi vandaag nog kopen, downloaden en installeren?

Dan is dat binnen enkele minuten gedaan. Je kunt namelijk bij ElegantThemes Divi aanschaffen en direct vanuit je account downloaden. Er zijn met enige regelmaat forse kortingen op het Divi WordPress thema actief, waardoor je nog goedkoper dan de al goedkope $ 70 per jaar uit bent.