iDEAL in WooCommerce? Hier lees je waarom en hoe!

Heb je een eigen webshop? Dan kun je hierin verschillende betaalmogelijkheden integreren. Veel Nederlandse webshops gebruiken iDEAL om betalingen mee te regelen. Deze betalingsmogelijkheid kun je onder andere integreren in een webshop die is opgezet via WordPress WooCommerce.

Niet iedereen met een WooCommerce-webshop vindt het makkelijk om een keuze voor een betaaloptie te maken. Geldt dit ook voor jou? Dan vraag jij je vast af waarom je juist voor iDEAL moet kiezen. In de onderstaande tekst geven we je antwoord op deze vraag.

Is je keuze op iDEAL gevallen? Dan is het zaak om een betalingspartner te kiezen en iDEAL in WooCommerce te integreren. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een handje te helpen, leggen we hieronder ook uit hoe je deze betalingsmogelijkheid integreert in jouw WooCommerce-webshop.

Waarom iDEAL in WooCommerce?

Je kunt tegenwoordig verschillende betalingsmogelijkheden aan een WooCommerce-webshop hangen. Zo kun jij bezoekers bijvoorbeeld laten betalen met behulp van PayPal of een creditcard. Veel webshops bieden deze betalingsmogelijkheden aan, maar daarnaast kun je bij Nederlandse webshops vaak ook betalen via iDEAL.

Nu vraag jij je mogelijk af waarom je juist voor WooCommerce met iDEAL moet kiezen. Dit heeft een aantal redenen. Om jou wat meer inzicht te geven, zetten we hieronder de grootste voordelen van WooCommerce met iDEAL op een rijtje.

  • Consumenten kunnen iDEAL vertrouwd en veilig gebruiken. Betalingen worden namelijk verricht via de omgeving van de eigen bank.
  • Consumenten hoeven geen extra transactiekosten te betalen voor een betaling via iDEAL.
  • Consumenten hoeven zich niet te registreren. iDEAL is namelijk te gebruiken wanneer zij bankieren bij ABN Amro, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Moneyou, Rabobank, RegioBank, SNS, Svenska Handelsbanken, Triodos Bank of Van Lanschot.
  • Consumenten overzien en controleren hun saldo. Betalingen die via iDEAL verricht worden, zijn namelijk direct zichtbaar op het rekeningoverzicht.

Welke mogelijkheden zijn er voor WooCommerce met iDEAL?

Gebruik je WooCommerce en lijkt het je wel wat om iDEAL als betalingsoptie te gebruiken? Dan moet je weten dat jij je niet bij iDEAL aan kunt sluiten. Dit komt voornamelijk doordat WordPress bedoeld is voor blogs en niet voor webshops. Toch zien we steeds vaker dat mensen voor een WordPress-webshop kiezen.

Indien je voor WooCommerce kiest, is het wel mogelijk om iDEAL als betalingsmogelijkheid toe te voegen aan jouw webshop. Hiervoor richt jij je tot een Payment Service Provider, ook wel bekend als betalingsprovider. Met zo’n provider wordt het mogelijk om betalingen middels verschillende banken te verrichten.

Er zijn verschillende soorten betalingspartners waarmee je iDEAL in WooCommerce kunt integreren. Twee bekende partners zijn Mollie en Stripe. Hieronder gaan we kort in op deze twee betalingspartners, zodat het voor jou makkelijker wordt om iDEAL in WooCommerce te integreren.

Mollie

Heb je een kleinere WooCommerce-webshop waarin niet veel spullen verkocht worden? Dan is Mollie een geschikte betalingspartner. Mollie is een Nederlandse betalingspartner met en kant-en-klare plugin voor betalingen binnen WooCommerce.

Grote voordeel van Mollie is dat je bij deze betalingspartner niet te maken krijgt met aansluitkosten en abonnementskosten. Je betaalt enkel per transactie. Kies je voor WooCommerce met iDEAL? Dan betaal je 0,29 euro per transactie.

Mollie biedt niet alleen WooCommerce met iDEAL aan, maar je kunt ook nog voor andere betalingsmogelijkheden kiezen. Zo is betalen per creditcard hier bijvoorbeeld ook mogelijk. De transactiekosten zijn in dat geval 0,25 euro plus 1,8 procent van het totaalbedrag.

Stripe

Naast Mollie kun je bij Stripe ook kiezen voor WooCommerce met iDEAL. In tegenstelling tot Mollie is Stripe geen Nederlandse, maar een Amerikaanse betalingspartner. Ook hier krijg je niet te maken met abonnements- of aansluitingskosten. Stripe brengt enkel kosten per transactie in rekening.

De transactiekosten voor een betaling via Stripe liggen wel wat hoger dan bij Mollie. Je betaalt hier namelijk 0,45 euro per transactie. Je kunt Stripe overigens niet alleen gebruiken voor WooCommerce met iDEAL. Deze betalingspartner ondersteunt namelijk ook betalingen via alle grote creditcardmaatschappijen.

Welke betalingspartner kies jij?

Mollie en Stripe zijn twee bekende betalingsproviders die je voor WooCommerce met iDEAL kunt gebruiken. Je kunt ook kiezen voor ICEPAY, PayPro of TargetPay, maar deze zijn minder bekend en worden niet bijzonder veel gebruikt binnen Nederlandse webshops die enkel te maken krijgen met Nederlandse betalingen.

Bij de keuze voor een betalingspartner voor integratie van iDEAL in WooCommerce kijk je waarschijnlijk vooral naar de prijs. Je wilt de kosten namelijk zo laag mogelijk houden. Logisch, want zodoende kost WooCommerce met iDEAL jou het minst.

Laat je niet alleen maar leiden door de kosten per transactie. Het is namelijk ook belangrijk dat betalende klanten veilig kunnen betalen via iDEAL in WooCommerce. Op deze manier is de kans op problemen een stuk kleiner, waardoor zij in de toekomst snel weer een aankoop bij jou doen.

De beste manier om een geschikte betalingspartner te vinden voor WooCommerce met iDEAL is door een vergelijking te maken. Op deze manier weet je direct wat de kosten per partij zijn en weet je ook meteen wat jij kunt verwachten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Hoe integreer je iDEAL in WooCommerce?

Heb je een betalingspartner gevonden voor WooCommerce met iDEAL? Dan wordt het de hoogste tijd om deze te integreren in jouw webshop. Het begint allemaal met het selecteren van een betalingspartner. Wanneer je dit gedaan hebt, moet je allereerst een account aanmaken bij de provider. Zonder account kun je namelijk geen iDEAL in WooCommerce gebruiken.

Nadat je een account hebt aangemaakt, dien je de bijbehorende plugin te installeren. Is dit gelukt? Denk dan niet direct dat alles klaar is want je moet de plugin voor iDeal in WooCommerce ook nog op de juiste manier instellen. Dit omdat er anders geen betalingen verricht kunnen worden. Kortom: de integratie van iDEAL in WooCommerce heeft behoorlijk wat voeten in de aarde.

iDEAL in WooCommerce integreren uitbesteden

Mogelijk waag je allereerst zelf een poging om iDEAL in WooCommerce te integreren. De kans is aanwezig dat het niet zo uitpakt zoals je wenst. Om ervoor te zorgen dat bezoekers van jouw WordPress-webshop alsnog snel via iDEAL kunnen betalen, is het verstandig een WooCommerce professional in te schakelen.

InsideWeb kan in dat geval jouw implementatie- en onderhoudspartner zijn. Wij weten precies hoe we iDEAL optimaal in WooCommerce kunnen integreren. Daarnaast voert InsideWeb ook het benodigd onderhoud uit. Hierdoor kun je altijd rekenen op stabiel en veilig betalingsverkeer!