Plug & Pay Review: Kosten, voordelen en het geld waard?

Plug & Pay mag dan wel van het afrekenproces van Shopify afgekeken zijn. Het is alsnog het eerste Nederlandse stand-alone afrekenscherm dat we kennen. Met Plug & Pay maak je binnen een handomdraai een verkooppagina én afrekenproces in één. Dit zorgt ervoor dat je meer en sneller online kunt verkopen.

Door middel van kant-en-klare templates die tot in detail voor conversie geoptimaliseerd zijn, zorg je ervoor dat je met Plug & Pay niets aan het toeval overlaat. Of dat nu voor eenmalige betalingen of abonnementen is.

Online zijn tal van ervaringen te vinden van huidige Plug & Pay gebruikers. Hieruit blijkt dat Plug & Pay voor een hogere conversie en meer omzet zorgt. Dat terwijl de integratie van Plug & Pay voor veel ondernemers korte tijd in beslag neemt.

Reden genoeg voor het marketingteam van Insideweb om Plug & Pay eens goed onder de loep te nemen. Wat heeft Plug & Pay voor jou te bieden en welke kosten komen daarbij kijken? We vertellen het je in onze Plug & Pay review!

Wat is Plug & Pay?

Plug & Pay is online software waarmee je eenvoudig een pagina kunt maken dat vervolgens direct gekoppeld kan worden met een afrekenproces. Hierdoor kun je met Plug & Pay een verkooppagina maken waarin je jouw bezoekers op dezelfde pagina het product of dienst kunt laten afrekenen.

Het grote voordeel van Plug & Pay is dat de afrekenpagina aan alle conversie best practices voldoet. Net als Shopify, is de drop-rate van de afrekenpagina daardoor aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld Magento en WooCommerce afrekenpagina’s.

Voor veel bedrijven is de drop-off rate op de afrekenpagina een groot probleem. Door met Plug & Pay een afrekenscherm toe te voegen dat aan alle kenmerken van een perfecte afrekenpagina voldoet, voorkom je dat je bezoekers op de afrekenpagina verliest.

Bedrijven kunnen met een verschil van enkele procenten op jaarbasis al honderden tot wel duizenden producten en diensten extra verkopen. Het is dan ook geen wonder waarom Plug & Pay zo populair is.

Wat kun je met Plug & Pay doen?

Wie van Plug & Pay een complete webshop verwacht, is bij de verkeerde review beland. In tegenstelling tot webshopsoftware als  WooCommerce of Shopify, kun je met Plug & Pay alleen een pagina en/of afrekenpagina maken.

Alhoewel dit wat schraal klinkt, is dat juist precies wat veel ondernemers nodig hebben. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, verliezen de meeste webshops en andere sites hun omzet op de afrekenpagina. Dit is meestal het gevolg van onduidelijke, slecht werkende en te lange afrekenpagina’s.

Dit probleem wordt door Plug & Pay getackeld doordat je het afrekenproces alleen de onderdelen bevat die je écht nodig hebt. Nieuwe klanten hoeven geen onnodige gegevens in te vullen en zien alles staan wat ze moeten weten bij het plaatsen van hun bestelling.

In de praktijk is Plug & Pay nog tot veel meer in staat. Zo kun je met Plug & Pay:

  • Met één klik een extra product verkopen, ook wel one-click upsell genoemd
  • Abonnement aanbieden of een product of dienst gespreid laten betalen
  • Verlaten winkelmandjes retargeten door geautomatiseerd een betaallink te sturen
  • Automatisch facturen sturen naar je klanten en jouw administratie 
  • Niets aan het toeval overlaten. De pagina is geoptimaliseerd op basis van de best presterende afrekenpagina’s

One Click Upsell

Een van de populairste functies van Plug & Pay is de One Click Upsell. Veel WordPress webmasters zijn al jarenlang op zoek naar een methode om op een effectieve manier een one click upsell aan de bezoekers te doen. Na het downloaden van tientallen plug-ins die beweren dit te kunnen doen, blijkt het in de praktijk nooit echt lekker te werken.

Het enige ecommerce-platform dat er echt in geslaagd is de one click upsell effectief te introduceren, is Shopify. Met een Shopify Module (Shopify One Click Upsell) kunnen Shopify Shop-eigenaren eenvoudig een product of dienst als upsell aanbieden.

Sinds vorig jaar kun je daar ook Plug & Pay aan toevoegen. Met de komst van Plug & Pay maakt het niet meer uit van welk platform je website gebruik maakt. Je kunt het afrekenproces van Plug & Pay gewoon gebruiken in combinatie met je WordPress website.

Onmisbare koppelingen

De afgelopen maanden heeft IMU verschillende integraties met andere tools bekendgemaakt. Een Plug & Pay koppeling die wat ons betreft het best is, is die met Zapier. Hierdoor kun je vrijwel iedere marketing automation die je voor ogen hebt, met Plug & Pay activeren.

Een andere geliefde integratie is die met Mollie. Doordat je Mollie met Plug & Pay kunt integreren, is het mogelijk om onder andere iDeal, PayPal, Creditcard en het Belgische Bancontact. Hierdoor kun je zelfs internationaal gaan!

Abonnementen 

We hadden het eerder in onze Plug & Pay review al even: abonnementen. Veel online ondernemers vinden het lastig om hun bezoekers en klanten een abonnementsvorm aan te bieden. Vooral de manier waarop een abonnement wordt aangegaan, is ingewikkeld om correct te implementeren.

Daar heeft Plug & Pay, ook met dank aan Shopify, een oplossing voor. Via de Plug & Pay pagina kun je eenvoudig abonnementsvormen aanbieden. Je kunt zelfs bezoekers gespreid laten betalen voor grote aankopen. Hierdoor neemt je conversie toe en kun je meer omzet draaien!

Wat zijn de kosten van Plug & Pay?

De pricing van Plug & Pay is opgebouwd uit twee abonnementsvormen, namelijk Plug & Pay Premium en Plug & Pay Ultimate.

Plug & Pay Premium kost bij een jaarabonnement € 497 per jaar en bij maandabonnement € 49 per maand.

Plug & Pay Ultimate kost bij een jaarabonnement kost € 1450 per jaar en bij een maandabonnement € 175 per maand.

De kosten zijn relatief hoog in vergelijking met alternatieven zoals WordPress plug-ins. De voordelen van Plug & Pay overstijgen de vele alternatieven echter aanzienlijk. Hierdoor zullen veel ondernemers eenvoudig rendement kunnen draaien op IMU’s Plug & Pay plugin.

Conclusie: moet je Plug & Pay kopen?

Het grootste nadeel van Plug & Pay is dat je altijd afhankelijk zult zijn van Plug & Pay als systeem en het abonnement. De maandelijkse kosten blijven lopen zolang jij gebruiker blijft van Plug & Pay. De voordelen zullen dit in veel gevallen ruim compenseren. Je kunt namelijk meer verkopen op een kleiner aantal bezoekers. Hierdoor verdien je de Plug & Pay kosten maandelijks eenvoudig terug.

Ons advies? Probeer Plug & Pay minimaal 14 dagen uit. Dat kan namelijk gratis en vrijblijvend via deze pagina.