KWFinder Review: Beste SEO-tool van 2020?

KWFinder is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de populairste SEO-tools voor zoekwoordenonderzoek. Binnen enkele seconden haal je zoekvolumes, ideeën voor zoekwoorden en prestaties van concurrenten binnen. Hierdoor is je zoekwoordenanalyse waterdicht.

Wie KWFinder voor het eerst gebruikt, ervaart dat zoekwoordenonderzoek lang niet altijd meer even lastig is. Met een simpele zoekopdracht krijg je als gebruiker verschillende ideeën voorgeschoteld. Ook kun je, indien je de andere SEO-tools van Mangools correct hebt ingesteld, data uit andere tools mee.

Lange tijd waren zoekwoordentools als KWFinder alleen voor grote organisaties en internetbureaus weggelegd. Maandelijkse bedragen van boven de € 100 waren de norm. Daar lijkt met de komst van KWFinder en het overkoepelende product Mangools verandering in te komen.

Bij InsideWeb is KWFinder van Mangools een van de meest geadviseerde tools voor zoekwoordenonderzoek. We delen graag onze ervaringen met je.

Wat is KWFinder?

KWFinder is op het eerste gezicht een eenvoudige SEO-tool voor het ophalen van zoekvolumes. Met het invullen van een enkel zoekwoord, krijg je direct een lange lijst met zoekwoorden te zien. Iedere SEO-specialist weet wat voor lijst dit is. Dit is een volledige zoekwoordenlijst met alle relevante termen en synoniemen.

Met zo’n lijst als dit, kun je een compleet SEO-artikel maken dat voorzien is van de belangrijkste zoektermen. Hierdoor kun je een SEO-artikel zo optimaliseren, dat het raakvlakken heeft met een zo’n groot mogelijk aantal zoektermen.

Daar blijft het de laatste jaren niet bij. Ondertussen kun je met KWFinder ook op andere vlakken je zoekwoordenonderzoek sluitend maken. Zo kun je tegenwoordig zoeken naar:

 • Veel gestelde vragen
 • Nieuwe zoektermen
 • Zoektermen met lage concurrentie

Deze drie variabelen zijn het laatste jaar aan KWFinder toegevoegd en zijn bij lang niet alle duurdere SEO-tools te vinden. Iets wat, als je naar de kosten van KWFinder kijkt, het overwegen waard is.

Wat kun je met KWFinder doen?

KWFinder is een volledig uitgeruste zoekwoordentool dat SEO-specialisten van alle gemakken voorziet. Bij het eerste gebruik, wordt dat misschien niet helemaal duidelijk. Mangools heeft daarom een uitgebreide handleiding geschreven waarin KWFinder als voorbeeld aangehaald wordt. Dit doet Mangools zodat ook beginnende SEO-ers met KWFinder hun weg kunnen vinden.

Wat KWFinder slim doet, in vergelijking met veel van de alternatieven, is dat het nooit te ver de diepte ingaat. Als je bijvoorbeeld naar een specifiek zoekwoord zoekt en op het zoekwoord klikt, krijg je verschillende, belangrijke statistieken te zien.

Je kunt denken aan:

 • Het ontwikkeling van het zoekwoord (trendlijn)
 • Hoe lastig het is om in de top 10 te komen (keyword difficulty)
 • Huidige stand van de top 10 voor het zoekresultaat met keyword difficulties
 • Linkprofiel per webpagina voor de top 10

Samengevat, alle informatie die je nodig hebt om een pagina voor een zoekwoord te optimaliseren. Het is aan jou hier optimaal gebruik van te maken. In de verschillende Mangools handleidingen die speciaal voor KWFinder ontwikkeld zijn, lees jij hoe je hier het maximale uit kunt halen.

Benieuwd hoe je zoekwoordenonderzoek doet met KWFinder? Bekijk dan onderstaande video eens.

https://youtu.be/vAXR3ggWd0w
Video: Hoe doe je zoekwoordenonderzoek met KWFinder?

Wat kost KWFinder? De kosten uitgelegd

De kosten van KWFinder vallen onder het volledige Mangools pakket. Dat wil zeggen dat je niet alleen KWFinder kunt afnemen maar tegelijk alle andere pakketen afneemt. Hier vallen onder andere SERPWatcher, SERPChecker en SiteProfiler onder.

Het goedkoopste KWFinder pakket kost je € 30 per maand als je voor een jaar je abonnement vastlegt. Het Premium-pakket en Agency pakket kost respectievelijk € 40 en € 80 per jaar. Ook bij een abonnement dat voor een jaar wordt vastgelegd.

Betaal je liever maandelijks? Dan worden de maandelijkse kosten een stuk hoger. Dit zijn voor het Basic, Premium en Agency pakket respectievelijk € 49, € 69 en € 129 per maand.

90% van de gebruikers heeft niet meer dan het Basic-pakket van Mangools nodig. Dit pakket voorziet je van de belangrijkste functies met voldoende limieten. Weinig klanten zullen meer dan 100 zoekopdrachten per 24 uur of 200 zoeksuggesties per zoekopdracht nodig hebben.

Discount codes voor KWFinder

Het is voor velen een eindeloze zoektocht naar een discount code voor KWFinder. Doordat het pakket in het verleden wel eens discount codes aangeboden heeft, is tot op de dag van vandaag iedereen naar deze discount codes op zoek.

Helaas zijn er op dit moment geen discount codes beschikbaar. Dit komt doordat Mangools van mening is dat je KWFinder al voor een eerlijke prijs kunt afnemen. En daar zijn we het bij InsideWeb over eens.

Terug naar de review: hoe doet KWFinder het eigenlijk?

De meeste mensen die KWFinder gebruiken hebben ontdekt dat het ondertussen vrijwel ieder onderdeel van het zoekwoordenonderzoek vervuld. Voor langere tijd was KWFinder niets meer dan een eenvoudige zoekwoordentool. Daar is met de nieuwste versie verandering in gekomen. Voor ons ook de reden KWFinder een eigen review te geven.

Eerder vertelde we je dat we KWFinder aan onze klanten aanbevelen. We krijgen regelmatig de vraag welke SEO-tool goedkoop en goed is. Goedkoop bestaat niet, maar betaalbaar wel. En dan komt altijd KWFinder als eerst uit de bus. Al is het alleen al om de vele extra SEO-tools waar je met KWFinder toegang tot krijgt.

Vanuit onze review verdient KWFinder een eigen plek binnen de verschillende Mangools tools. Als SEO-er gebruik je KWFinder het meest. Denk aan:

 • Het vinden van de juiste zoekwoorden
 • Inspiratie voor nieuwe zoektermen
 • Het opsporen van zoekwoorden met een lage concurrentie
 • Ontdekken wat op dit moment populair is

Je gaat niet meer voor minder krijgen

Voor de maandelijkse kosten die door Mangools voor het gebruik van KWFinder in rekening worden gebracht, krijg je verrassend veel terug. Zelfs aanzienlijk meer dan dat je bij andere SEO-tools kunt verwachten.

Zolang je niet meer nodig hebt dan het functiepakket van KWFinder, hoef je ook nooit naar een duurder pakket te verhuizen. Vooral in het geval van KWFinder, kom je daarmee betaalbaar uit. Met alternatieven van KWFinder als Ahrefs en Semrush ben je áltijd duurder uit.