SiteProfiler: Review, kosten en functies besproken

SiteProfiler is onderdeel van de succesvolle SEO-tool Mangools. Onder Mangools vallen diverse SEO-tools, waaronder het populaire KWfinder en LinkMiner. Dagelijks worden de onderliggende tools door duizenden mensen gebruikt. Naast KWfinder, LinkMiner, SERPWatcher en SERPChecker, kunnen leden ook gebruik maken van SiteProfiler. In de praktijk blijkt SiteProfiler een van de meest waardevolle onderdelen van Mangools te zijn.

Dit is voor ons genoeg reden een volledige review aan SiteProfiler toe te wijden. Want wat maakt SiteProfiler tot een SEO-tool waardoor SEO-specialisten er actief gebruik van willen maken? Hoe staat de tool in contrast met concurrenten als Ahrefs en SEMrush?

Allen belangrijke vragen waar je in onze SiteProfiler review antwoord op krijgt. Zo kun jij bepalen of de investering in Mangools en dus SiteProfiler, jouw geld waard is.

Wat is SiteProfiler?

Met SiteProfiler kun je de SEO-autoriteit van iedere domeinnaam of subdomein(map) nakijken. Hierdoor kun je gerichter SEO onderzoek doen. In de praktijk laat dit zich zien doordat je de belangrijkste SEO metrics over een domein kunt ophalen. Zo kun je dan denken aan de Trust Flow en Citation Flow van een website. Twee metrics die door de meeste SEO-specialisten toegepast wordt om de SEO-autoriteit van een website te bepalen.

Deze SEO-scores komen tot stand door de vele links die naar een website verwijzen. Door hier onderscheid te maken tussen IP’s en pagina’s, kun je de kwaliteit van een domein nog beter beoordelen. Sinds enige tijd is zelfs de Alexa-score van een domein weergegeven. Dit geeft een indicatie van het aantal bezoekers dat een website maandelijks ontvangt. Binnen SiteProfiler worden vooral de metrics van Moz (SpamScore) en Majestic (CF en TF) gebruikt.

Populaire content identificeren

Een van de meest geliefde functies van SiteProfiler is tegenwoordig de content identificatie tool. Iedere content marketeer weet maar al te goed hoe lastig het is om iedere week weer met nieuwe content ideeën te komen. Een goed onderwerp moet zowel interessant voor de lezer als voor Google zijn. Als een bepaald onderwerp er niet in slaagt de lezer voor zich te winnen, doet dat Google ook niet. Maar hoe ontdek je de onderwerpen die dit voor jouw website kunnen realiseren?

Daar is de content tool van SiteProfiler voor.

Bij iedere website die je met SiteProfiler analyseert is te zien wat de best presterende pagina’s zijn. Een groot deel van de tijd zijn hier ook de pagina’s te zien waar jij mogelijk geïnteresseerd in bent. Blogartikelen die populair zijn of pagina’s die veel op social media gedeeld worden.

Kortom, waardevolle informatie waar jij als concurrent op kunt inspelen.

Ontdek nieuwe concurrenten

Dit staat haaks op het vinden van nieuwe concurrenten. Natuurlijk heb je jouw belangrijkste concurrenten waarschijnlijk in beeld. De praktijk leert dat je echter niet twee of drie maar honderden concurrenten hebt. Dit zijn allemaal concurrenten waarvan je veel kunt leren.

Voor iedere marketeer is dat een geschenk uit de hemel. Het eindeloos zoeken en speuren naar concurrenten is niet het leukste onderdeel van een concurrentieonderzoek. Met SiteProfiler maak je een grote stap richting een actueel en waarheidsgetrouw overzicht van je concurrenten. Iets waar je gegarandeerd veel waarde uit kunt halen.

Een schat aan data

Uiteindelijk is SiteProfiler niets meer dan een web aan data. Zo staat er tot wel 10 miljoen domeinen in de database die dagelijks worden gecontroleerd. Volgens de laatste statistieken zijn er zelfs 2.5 triljoen URL’s die je via de SiteProfiler database kunt controleren.

Welke statistieken je ook nodig hebt: de kans is groot dat jij de belangrijkste SEO-metrics via SiteProfiler van de door jou aangegeven URL.

Je bent overigens straks niet alleen in het gebruik van SiteProfiler. Bedrijven als Deloitte, Skyscanner, Adidas en Airbnb maken al jaren van SiteProfiler en de vele andere Mangools tools gebruik.

SiteProfiler kosten

SiteProfiler kan niet los worden aangeschaft. Je kunt SiteProfiler alleen in combinatie met de andere Mangools tools afnemen. Hierdoor lijken de individuele kosten voor SiteProfiler hoger, maar krijg je daar in de praktijk veel meer voor terug.

Het goedkoopste SiteProfiler pakket kost je € 30 per maand als je voor een jaar je abonnement vastlegt. Het Premium-pakket en Agency pakket kost respectievelijk € 40 en € 80 per jaar. Ook bij een abonnement dat voor een jaar wordt vastgelegd.

Betaal je liever maandelijks? Dan worden de maandelijkse kosten een stuk hoger. Dit zijn voor het Basic, Premium en Agency pakket respectievelijk € 49, € 69 en € 129 per maand.

Zoals je in de SiteProfiler review hebt kunnen ontdekken, krijg je met SiteProfiler behoorlijk wat SEO voor je geld. Dat daar maandelijkse kosten van rond de € 30 tegenover staan, is niet te vergelijken met wat concurrenten als Ahrefs en SEMrush rekenen.

Hoe betaalbaar is SiteProfiler echt?

Je kunt SiteProfiler in de regel het best vergelijken met Ahrefs en SEMrush. Alhoewel beide tools veelzijdiger zijn, kun je in de basis hetzelfde. Dat terwijl Ahrefs tot vijf keer duurder is.

Dit is voor ons genoeg reden om de betaalbaarheid van SiteProfiler als zeer hoog te waarderen. Met de functies van SiteProfiler kun je alle kanten op zonder dat je snel tegen beperkingen aanloopt. Dat maakt het een stuk leuker om met SiteProfiler te werken!

SiteProfiler Conclusie: hoe doet SiteProfiler het in onze review?

SiteProfiler is niet de beste SEO-tool waar je vandaag uit kunt kiezen. Het is wel een van de goedkoopste.

SiteProfiler is een SEO-tool met vooral een meer dan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wie van de SiteProfiler SEO-tool gebruik maakt, ziet hoe makkelijk SEO de laatste jaren wel niet geworden is. Het opzoeken van nieuwe data gebeurt in een handomdraai. Nieuwe concurrenten of ideeën ontdekken? Dat gaat net zo makkelijk met de SiteProfiler SEO-tool.

We nodigen je graag uit om meer over SiteProfiler te weten te komen op deze pagina.