Mangools Review: Pricing, voordelen en inhoud

Mangools heeft op insideweb.nl bijna geen introductie meer nodig. De SEO-tool heeft een enorme rol gespeeld in de testroom van SEO-ers. Mede doordat het een betaalbaarder alternatief is dan Ahrefs en Semrush.

Op dit moment zou Mangools zich volgens ingewijden zelfs de meest gebruikte (betaalde) SEO-tool van Europa noemen. Het heeft meer functies, is betaalbaarder en gebruiksvriendelijker dan menig alternatief. Reden genoeg Mangools exclusief aandacht te geven in een review.

We vertellen je dan ook graag meer over de tool waarbij je in één klap op vijf tools kunt rekenen. Van linkbuilding tot zoekwoordenonderzoek: in Mangools kun je als SEO-er uit de voeten.

Welke tools zijn er in Mangools te vinden?

Mangools is niet zozeer een SEO-tool als dat het een verzameling voor vijf SEO-tools is. Alle tools die onder Mangools vallen, zijn niet los van elkaar te gebruiken. Je kunt dus alleen door een abonnement op Mangools te nemen, de tools gebruiken. Individueel betalen is niet mogelijk.

Dit resulteert in het voordeel dat je vijf tools voor de prijs van één krijgt. Welke tools dat zijn?

Wat ons betreft zijn dit tools die individueel hun geld al waard zijn. Helemaal als je ontdekt wat de tools je te bieden hebben.

KWFinder

Nieuwe zoekwoorden vinden of de posities van je concurrenten analyseren? Dan is KWFinder daar ideaal voor. De zoekwoordentool van Mangools is een must voor iedereen die regelmatig zoekwoordenonderzoek wilt doen. Achterhaal welke zoekwoorden je aandacht waard zijn en welke je beter kunt laten liggen.

SiteProfiler

Een website van een concurrent analyseren? Wil je op een website een backlink plaatsen maar je weet niet of de autoriteit goed genoeg is? Dan is SiteProfiler de Mangools tool die je helpt met het analyseren van websites.

SERPWatcher

De posities in Google van je beste zoekwoorden bijhouden? Met SERPWatcher kun je eenvoudig ontdekken wat de huidige posities van je beste zoekwoorden zijn en wat hier het verloop van is. Ideaal om problemen te tracken en op kansen in te spelen.

LinkMiner

Linkbuilding bij Mangools, dat doen we met LinkMiner. Spoor de backlinks van concurrenten op, speur het internet af en pak de nieuwste link opportunities met beide handen op. Met LinkMiner zorg je ervoor dat je niets aan het toeval overlaat

SERPChecker

Wat zijn je kansen voor een specifiek zoekwoord? Wat moet je doen om een concurrent op een zoekwoord te verslaan? Meer shares op social? Of juist betere backlinks?

SERPChecker geeft je inzicht in de verschillen tussen pagina’s in de top 10 van Google. Het is wat ons betreft de beste manier om zoveel mogelijk data te verzamelen zodat jij jouw oorlogsplan kunt voorbereiden om de eerste plek in Google te veroveren!

Mangools Pricing

De pricing van Mangools is een van de redenen waarom de SEO-tool zo populair is. Lange tijd had Mangools een gratis versie waarmee je wat dingen kon onderzoeken. Leuk om mee te spelen, alleen onvoldoende voor serieus werk. Gelukkig zijn de betaalde pakketten zeer betaalbaar en daardoor de beste manier voor ieder bedrijf dat serieus met SEO bezig is.

Mangools heeft momenteel de volgende drie pakketten, waarvan wij Mangools Premium aanraden:

  • Mangools Basic - € 26 per maand
  • Mangools Premium - € 35 per maand
  • Mangools Agency - € 70 per maand

Mogelijk schrikken de prijzen je nog steeds enigszins af. Want misschien ben je wel helemaal niet gewend voor software te betalen. We kunnen je echter vertellen dat Mangools meer dan drie keer zo goedkoop is dan alternatieven als Semrush en Ahrefs. Een ander alternatief, Moz, kost bij duurdere pakketten zelfs het tienvoudige!

Mangools Academy

Heb je een beginnend SEO-medewerker in huis? Of wil je zelf meer over SEO te weten komen? Dan is de Mangools SEO Academy een uitstekende manier om mee te beginnen. Hier leer je namelijk alle ins en outs over SEO door de experts van Mangools zelfs.

Je krijgt uitgebreid meer te zien over hoe je Mangools in de praktijk kunt toepassen. Dat helpt je direct de vele tools te gebruiken en te leren wat je precies met een tool als LinkMiner of KWFinder kunt doen.

Het volledige gebruik van de Mangools Academy is gratis. Je kunt dus ook de lessen volgen zonder dat je een abonnement op de SEO-tools neemt.

Mangools in de praktijk: de voordelen

Voor velen is Mangools al jarenlang de go-to SEO-tool. Wij hebben aan huidige Mangools gebruikers gevraagd wat zij zo goed vinden aan de doel die ze dagelijks gebruiken:

  • Mangools is gebruiksvriendelijk 
  • Mangools is stijlvol ontworpen
  • Mangools is betaalbaar
  • Mangools is veelzijdig
  • Mangools is betrouwbaar (data is accuraat)

Dat zijn vijf voordelen die we ook in onze eigen Mangools review hebben mogen ervaren. Waar we deze Europese SEO-tool ook voor gebruiken, het maakt alle SEO-werkzaamheden makkelijker en leuker. Dat is een prestatie waar Mangools trots op mag zijn.

Het is geen Ahrefs of Semrush

Er bestaan weliswaar wat verschillen die niet in het voordeel van Mangools zijn. In de praktijk is dit echter ook de reden dat Mangools substantieel goedkoper is dan een Ahrefs, Moz of Semrush.

Zo is het vinden van nieuwe linkopportunities wat lastiger met Mangools dan met een van de alternatieven. Ook is het niet mogelijk historische data op te halen en bieden de tools minder diepgang.

Mangools Review: Conclusie

Voor 95% van het werk is Mangools echter heer en meester gezien de pricing. Je kunt zo goed als het maximale uit je website op het gebied van SEO halen zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaald.

Wie gegarandeerd de beste deal voor een SEO-tool wilt krijgen, zit met Mangools goed. Of dat nu voor een nieuw zoekwoordenonderzoek of linkbuilding is.